Vágólapra másolva!

Forrás: MTI


A ZTE-szurkolók új kedvence élete
eddigi legnagyobb pillanataként
élte meg a MU elleni gólját
Fotó: MTI
- Mondjon valamit előéletéről!


- Játszott egyáltalán már a ZTE-felnőttben?
- Egyszer szálltam be bajnokin, Kispesten, fél órára, plusz az NK Zagreb elleni hazai találkozón kaptam tízpercnyi játéklehetőséget Bozsik Pétertől.

- Igaz, hogy a nyáron már majdnem aláírt a Siófokhoz?
- Nem, ez így nem igaz. Az tény, hogy a Hévíz és a Siófok már elvben megegyezett, de amikor elém rakták a siófokiak a szerződéstervezetet, kaptam a Zalaegerszegtől egy jobb ajánlatot, és azt választottam.

- Nem bánta meg?
- Á, dehogy!

- Hogyan emlékszik vissza góljára?
- A 91. percben valaki kiugratta Szamosit a bal szélen - fogalmam sincs, hogy Vincze Ottó vagy Ljubojevic volt -, ő beadott, s nekem már nem volt nehéz dolgom az üres kapuba pofozni a labdát, mert Carroll a rövid sarokra helyezkedett. Olyan önkívületben voltam, hogy még arra sem emlékszem, jobb vagy bal lábbal lőttem a gólt. Valószínűleg ballal, mert született ballábas vagyok.

- Mit érzett abban a pillanatban, amikor a hálóba talált?
- Azt, hogy rúgtam egy gólt. Képtelen voltam feldolgozni a történteket, még mindig képtelen vagyok.

- Kikkel beszélt telefonon a mérkőzés lefújása óta?
- Csak a menyasszonyommal sikerült, mert mihelyt fel akarok hívni valakit, már itt a következő sms vagy gratuláló telefon. Az édesanyámnak és a nővéremnek azért már sikerült elérnie.

- Ez eddigi élete legnagyobb pillanata?
- Ez nem is lehet kérdéses.

- Mennyi esélyt ad most a továbbjutásra?
- Erről hadd ne beszéljek.

Bozsik: Esélyeink 4-5 százalékra nőttek/sport/focivilag/bl/20020815bozsik.htmlHajrágóllal verte a ZTE a ManUnitedet/sport/focivilag/bl/20020814zalaegerszeg.htmlDöbbent angol reakciók a MU veresége után/sport/focivilag/bl/20020815sokkolo.html

- Mégis, mire számít az Old Traffordban, augusztus 27-én?
- Kint sokkal nehezebb dolgunk lesz, a hatvanezer ember nem minket fog buzdítani. De az biztos, hogy ki fogunk adni magunkból mindent, talán még azt is, ami nincs bennünk.

- Reméli, hogy a mostani gólja után nagyobb szerepet kap a csapatban?
- Nekem már ez is olyan, mint egy szép álom. Most kerültem fel a másodosztályból, meg kell becsülnöm azt is, amit eddig kaptam. Persze idővel szeretnék kezdőember lenni a csapatban.

- Amikor Bozsik Péter a 83. percben odaintette magához, és azt mondta: be kell mennie a pályára, mire gondolt?
- Arra, hogy hála Istennek!

Ch. Gáll András