Társoldalunk:

Miniszterelnöki dísztávirat a ZTE-nek

Különféleképpen reagáltak a ZTE játékosai Manchester United legyőzésére. A többség a lefújást követő első perctől fogva önfeledten ünnepelt, de volt, aki inkább egy csendesebb helyre vonulva próbálta feldolgozni a váratlan sikert. A csapat, illetve a sok ezer szurkoló karavánja igazi fesztiválhangulatban utazott a Puskás-stadionból Zalaegerszegre, ahol többek között Medgyessy Péter és Orbán Viktor dísztávirata várta Bozsik Péteréket.

Két órával a Manchester United szenzációs legyőzése után Szamosi Tamás és Babati Ferenc csendben ült a Puskás-stadion lelátóján, az üres arénát figyelve. Még akkor sem akarták elhinni, hogy sikerült felülkerekedni a világ egyik leggazdagabb, a ZTE-nél százszor nagyobb költségvetéssel működő klubján.

Amikor Koplárovics Béla a hálóba passzolta a győztes gólt, 28 ezer ember ugrott talpra, és jó időre talpon is maradt. Joggal, hiszen erre azért kevesen számítottak. A zalaegerszegi öltözőben hamar elszabadult a pokol, percekig a csók, puszi, ölelés volt a trend, majd egyszer csak valaki megszólalt: "Ne örüljetek annyira, mert nehezen érvényesült a papírforma." A poén hatását csak fokozta, amikor a tumultusból egy komoly hang ekképp értékelt: "Hoztuk a kötelezőt." 

Parádés hangulatban kelt útra a zalai küldöttség. A 220 kilométeres szakaszon a busz ablakából úton-útfélen ünneplő zalai szurkolókat láttak a játékosok, a benzinkutaknál pedig ezúttal nem csupán a gépkocsikat tankolták tele a futballrajongók.

Akadt olyan társaság, amely reggel hét órára ért haza Zalaegerszegre. Ekkorra már számos üdvözlőtávirat érkezett a zalaiak számára. Medgyessy Péter kormányfő hivatalából a Zala megyei Labdarúgó Szövetségnek ment köszöntőlevél, míg Orbán Viktor volt miniszterelnök, valamint Demján Sándor, a Magyar Labdarúgó Liga elnöke a ZTE címére küldött dísztáviratot.

Egerszegen soha nem látott magasságokba emelkedett a futball-láz, s több százan - megtakarított pénzüket sem sajnálva - már most szervezik az utat az Old Trafford-stadionba.

Bánki József

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKK