Vágólapra másolva!
Inaki Sáez, a spanyol labdarúgó-válogatott világbajnokság után kinevezett szakvezetője kijelölte első válogatott keretét - azt, amelyből kiállítja a Puskás Ferenc-stadionban jövő szerdán (augusztus 21.), Magyarország ellen pályára lépő kezdő tizenegyét. A tizennyolcas keretben még a vártnál is több az újonc, viszont - az előzetes lapértesülésekkel ellentétben - nem jön Budapestre a két tinisztár, Fernando Torres (Atlético) és Reyes (Sevilla).

Öt újoncot avathat Sáez kapitány: Raúl Bravót, a Real Madrid saját nevelésű fiatalját, José Calvót (Atlético Madrid), Juanito Gutierrezt (Betis), Pablo Orbaizt (Asthletic Bilbao) és Carlos Marchenát (Valencia). Marchena és Calvo a vb után visszavonult Fernando Hierro utódja lehet a középhátvéd posztján.

Valamennyiüket nagyon jól ismeri Sáez, hiszen pályafutásuk korai szakaszában - Juanito kivételével - játszottak a spanyol utánpótlást hosszabb ideje dirigáló baszk edző keze alatt. Sáez hatalmas sikereket ért el a spanyol korosztályos válogatottakkal: 1998-ban az U21-es együttessel volt Európa-bajnok, egy évre rá az U20-as csapattal világbajnokságot nyert, a sydneyi olimpiáról ezüstéremmel tért haza, most nyáron pedig Norvégiában, a 19 éven aluliak Európa-bajnokságán vezette aranyéremre fiait.

A Primera División csapatainak honlapjai/sport/focivilag/20020724aprimera.html

Három nagy visszatérő is van a keretben: Vicente (Valencia), Tamudo (Espanyol) és Aránzabal (Real Sociedad). A távol-keleti világbajnokságon a legjobb nyolc közé került válogatottból most csak tízen lesznek ott a Puskás Ferenc tiszteletére rendezendő mérkőzésen. Raúl, Morientes, Casillas, Helguera, Xavi, Puyol, Mendieta, Valerón, Joaquín és Tamudo.

Baraja, Albelda és Diego Tristán sérült, Hierro és Luis Enrique visszavonult, Contreras, Nadal, Juanfran, Curro Torres, Romero, De Pedro, Sergio és Luque kegyvesztett lett. Ugyancsak meglepő Canizares kapus mellőzése, ő az utolsó pillanatban sérült meg a vébé előtt, de azóta már felépült.

A spanyol keret:
Real Madrid: Raúl, Morientes, Casillas, Helguera, Raúl Bravo
Barcelona: Xavi, Puyol, Mendieta
Valencia: Vicente, Marchena
Deportivo: Valerón
Betis: Joaquín, Juanito
Espanyol: Tamudo
Atlético Madrid: García Calvo
Athletic Bilbao: Orbaiz
Real Sociedad: Aranzabal
Valladolid: Ricardo

Ch. Gáll András