Vágólapra másolva!
Jó napja volt a feröeri labdarúgásnak augusztus 15-én: a KI Klaksvík együttese 2-2-es döntetlent ért el az Újpesttel szemben az UEFA-kupában, a jelenleg legtöbbre taksált feröeri futballista, Todi Jönsson pedig két gólt szerzett az FC Köbenhavn színeiben a Lokomotivi Tbiliszi ellen.

Jönsson 1972. február 2-án született Feröeren, és első klubja a KÍ volt. Még csak 16 esztendős volt, amikor bemutatkozott a feröeri élvonalban, és tehetségére gyorsan felfigyeltek Dániában is, hiszen egy évvel később az Aarhus leigazolta. Ez a színvonal azonban ekkor még túl magas volt a számára, így fél év múlva visszatért a klaksvikari klubhoz. További három éven keresztül játszott, és időközben, 1991 júliusában a nagyválogatottban is bemutatkozott. 1993-ban még az országon belül váltott klubot, a B36 Tórshavnbe szerződött, de ekkorra már kinőtte a helyi pontvadászatot.

A bajnokság közben leigazolta őt a dán Lyngby, ahol négy meccs alatt egyszer volt eredményes. A következő idényben már alapember volt az együttesben, és négy gólt ért el. Ezt követően megduplázta góljai számát, pedig jóval kevesebb meccsen szerepelt, és remek formája alapján 1997-ben a fővárosi FC Köbenhavn vette meg. Itt azóta is a meghatározó emberek közé tartozik, legjobb szezonja a 2000-2001-es pontvadászat volt, amikor 12 gólig jutott, a sapat pedig megnyerte a dán bajnokságot.

A feröeri válogatottban már 43 alkalommal játszott, és ha ilyen formában folytatja, akkor hamarosan átveheti a válogatottsági rekordot Kurt Mörkörétől.