Vágólapra másolva!
A tavalyi évad arany- és ezüstérmese, a Borussia Dortmund és a Bayer Leverkusen csap össze a német labdarúgó-bajnokság hét végi, második fordulójában. A Bundesliga magyar csapatai közül a Hertha a Stuttgartot, a Bremen pedig a Hamburgot fogadja, míg a Cottbus Bochumba látogat.

A német Bundesligában igazi rangadóra kerül sor, a tavalyi bajnokság két élcsapata, a Leverkusen, illetve a Dortmund már a második fordulóban szembe kerül egymással. A hazaiak esélyét növeli, hogy a bajnoki címvédő az 1991/92-es 2-0 óta nem tudott nyerni Leverkusenben. Topmöller csapatából hiányzik majd Preuss, Nowotny, Franca és Masmanidis, míg Sammer nem számolhat válogatottjaival, Wörnsszel, Reinával, Reuterrel, Rickennel és Bobiccsal. A legnagyobb veszteség azonban a gólzsák Amoroso hiánya, a brazil Achilles-ín sérülés miatt a lelátóra kényszerül.

Az első fordulóban bravúros döntetlent elérő Hertha, a magyarok közül várhatóan csak Király Gáborral a kezdőcsapatban, a Stuttgartot fogadja, az a csapatot, amellyel ellen már 15 hazai mérkőzés óta veretlen. A berlini gárdából Lapaczinski, van Burik, Beinlich, Rehmer és Sverrisson hiányzik, a másik oldalon egyedül Soldo nem egészséges.

A Bundesliga állása/sport/focivilag/20020810abundesliga.htmlA Bundesliga csapatai 2002-2003/sport/focivilag/20020724abundesliga.htmlMagyarok a Bundesligábanhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=29014

A Cottbus csapata, Miriutával és Lőw Zsolttal a tervezett kezdőcsapatban Bochumba látogat. Utoljára a 2000-2001-es évadban találkozott egymással a két együttes, akkor a hazaiak 1-0-ra nyertek. A Bochum előtt egyébként is nagy lehetőség áll, hiszen utoljára az 1990-1991-es szezonban történt meg az, hogy két győzelemmel kezdte a bajnokságot, akkor a 'Gladbach (2-1) és a Köln (1-0) volt az áldozat. Most a Nürnberg elleni siker után az a Cottbus következhet, amely tavaly a liga egyik legrosszabb idegenbeli együttese volt: összesen kilenc gólra és hét pontra futotta erejéből. Ha szerencséje lesz, egy pontra most is jó lehet.

Brémában a csapat szörnyen kezdte az évadot, az első mérkőzésen 3-0-ra kikapott Bielefeldben - akkor Lisztes Krisztián csak csereként jutott szóhoz. Most az eltiltott Ernst és Tjikuzu, valamint a sérült Baumann, Friedrich duó révén kulcsemberek hiányoznak majd a Hamburg ellen. A vendégeknél Rahn, Groth, Barbarez, Kling és Cardoso nem játszhat.

A 2. forduló párosítása
szombat, 15.30:
Hertha - Stuttgart
Kaiserslautern - Schalke 04
Hannover 96 - 1860 München
Bayer Leverkusen - Dortmund
Bayern München - Bielefeld
Rostock - Nürnberg
Bochum - Cottbus
vasárnap, 17.30
Bremen - Hamburg
Wolfsburg - Mönchengladbach