Vágólapra másolva!
Fantasztikus rajtot vett a Bundesligában az újonc VfL Bochum együttese, amely első két mérkőzését megnyerte, és ezzel vezeti a tabellát. A dán származású, ám spanyol állampolgár Thomas Christiansen ráadásul két meccsen ötször volt eredményes, a Nürnberg elleni szerzett dupla után a Cottbus ellen mesterhármast ért el.

Christiansen Koppenhágában született 1973. március 11-én, pályafutását a Bröndby IF-ben kezdte. Ifistaként megfordult még a Hvidovrében és a B93 Köbenhavnben, és már tizenévesen hatalmas tehetségnek számított, rendszeresen meghívót kapott a dán korosztályos válogatottakba.

Az FC Barcelona is felfigyelt rá, és 18 esztendősen leigazolta. Első évében a katalánok B csapatában szerepelt, majd kölcsönadták a Sporting Gijónnak, ahol remekül szerepelt, tíz mérkőzés alatt négy gólt ért el. A következő szezonban az Osasunában játszott kölcsönben, mégpedig olyan jól, hogy a spanyol nemzeti csapatba is meghívót kapott, és mivel már megkapta a hispán állampolgárságot, semmi akadálya nem volt annak, hogy magára húzza a címeres mezt.

Ezt követően a Racing Santandernek adták kölcsön, majd miután továbbra sem volt esélye arra, hogy Romario és Hriszto Sztoicskov mellett bekerüljön a Barca kezdő tizenegyébe, eladták őt a Real Oviedónak. Egészen 1997-ig Asztúriában szerepelt, de az utolsó évben már nem ment neki a játék, így megváltak tőle, és a másodosztályú Villarreal CF-nek passzolták el. Mivel itt sem lendült formába, úgy tűnt, hogy végleg eltűnik a süllyesztőben, hiszen a görög Panioniosz játékosa lett.

2000-ben aztán hazatért Dániába, a bajnoki címvédő Herfölge BK-hoz, de csak egy fél évig maradt, hiszen 2001 elején megvette őt a VfL Bochum. A német élvonalban mindössze egy gólt tudott szerezni, a csapat pedig kiesett a második osztályba, ahol azonban megtalálta góllövő cipőjét, az előző idényben 17 találattal járult ahhoz hozzá, hogy a Bochum visszakerüljön az elitbe.