Vágólapra másolva!
Pető Tamás, a holland NAC Breda középpályása megsérült csapata szombat esti bajnoki mérkőzésén, nem játszhat a szerdai Magyarország-Spanyolország barátságos találkozón. Gellei Imre szövetségi kapitány az Újpest labdarúgóját, a tartalék Korolovszky Gábort hívta be a helyére. Pető az első diagnózis szerint keresztszalag-szakadást szenvedett, s valószínűleg több hónapos pihenőre kényszerül. Térdsérülést szenvedett, nem tart csapatával Budapestre Iván Helguera, a Real Madrid klasszisa.

A 20 fős keret tagjainak hivatalos találkozóját vasárnap 11 órára hirdették meg, a Puskás Ferenc-stadion toronyépületénél azonban csak Kabát Péter (Denizlispor) jelent meg.

"A légiósok közül a Werder Bremennel ma még pályára lépő Lisztes Krisztián kivételével estig mindenki megérkezik, a magyar NB I-ben játszók pedig hétfőn délelőtt csatlakoznak a felkészüléshez" - mondta Gellei.

A 20.30-G kor kezdődő összecsapásig az együttes a tatai edzőtáborban tréningezik, a vidéki tartózkodást csak egyszer, a meccs helyszínén sorra kerülő kedd esti edzés erejéig szakítja meg.

"Elsősorban mentálisan kell ráhangolni a játék

osokat a mérkőzésre. Remélem, hogy a Zalaegerszeg és az FTC hétközi kupasikere pozitívan hat rájuk, s a spanyolok ellen is felszabadultan léphetnek pályára" - tette hozzá a kapitány. "Délután egy, hétfőn és kedden pedig egyformán két-két edzést tartunk, nincs sok időnk, megpróbálunk minden percet kihasználni."

Miért nincs 11 magyar a 11 millióból aki tud focizni?http://forum.origo.hu/forum/forum?act=show&fid=46114aug. 21 - Magyarország - Espana!!http://forum.origo.hu/forum/forum?act=show&fid=44439

Megjegyezte: a szerdai mérkőzés nem csak presztízs-értékű, hiszen remek alkalom lesz arra, hogy megtalálja azt az ütőképes csapatot, amely az októberben kezdődő Európa-bajnoki selejtezőkön eredményesen tud helytállni.

A két együttes megállapodott, hogy mindkét szövetségi kapitány hét-hét játékost cserélhet a kilencven perc alatt. Az összecsapást a német Helmut Fleischer vezeti.

A találkozó előtt köszöntik az idén 75 éves, fényes pályafutása során mindkét válogatottban szerepelt Puskás Ferencet: a Népstadion hivatalosan ettől a naptól viseli majd az Aranycsapat legendás csatárának nevét.