Vágólapra másolva!
Amint arról a minap beszámoltunk, az uruguayi válogatott kapus, Fabian Carini tervezett transzfere az Arsenalhoz kútba esett, ám elképzelhető, hogy a Juventus második számú portása mégis a Premier League-ben folytatja pályafutását. A Manchester United ugyanis bejelentkezett a hálóőrért, és a két klub már meg is kezdte a tárgyalásokat.

A Vörös Ördögöknek az előző szezonban összesen öt kapusuk volt, ám a nyáron ez a helyzet radikálisan megváltozott. Alex Ferguson nem csak az örökös második számú portást, a holland Raymond van der Gouwot engedte el, aki 1996 óta összesen 37 bajnokin szerepelt a MU-ban, hanem a saját nevelésű Paul Rachubkát és Nicky Culkint is, akiket pedig pár évvel ezelőtt még nagy tehetségként tartottak számon, és egykoron mindketten szerepeltek az angol utánpótlás-válogatottban.

A manchesteriek persze szerződtettek is egy hálóőrt, a 18 esztendős Luke Steele-t a Peterbrough-tól, aki szintén tagja a korosztályos nemzeti csapatnak, de nyilvánvaló volt, hogy vele egyelőre nem számol Ferguson. A klubnak így tulajdonképpen két azonnal bevethető kapusa maradt, akik közül Fabien Barthez számított az első számúnak, míg az északír válogatott Ray Carroll a tartaléknak.

Escudé nem lesz a MU-é

Kutyasétáltatás közben térdsérülés szenvedett Julien Escudé, így valószínűleg nem lesz a Manchester United labdarúgója. A Rennes 21 éves védője megcsúszott a járdaszegélyen, s emiatt szalaghúzódással bajlódik. A francia tehetség legalább három hétig nem játszhat. A MU hetek óta alkudozik a francia klubbal, de a különös baleset miatt minden bizonnyal lemond Escudéről, mert augusztus 31-én lezárul az átigazolási időszak.



Itt jön be a képbe Carini, akit Ferguson rendkívül nagyra tart, és miután kiderült, hogy az Arsenal mégsem igazolta le, a skót mester is bejelentkezett érte. Noha Ferguson szerint szó sincsen arról, hogy a MU kapust akarna igazolni (a tréner elmondása alapján Barthez már a ZTE elleni visszavágón elfoglalhatja helyét a kapuban), a Juventus menedzsere, Luciano Moggi elismerte, hogy a két klub felvette egymással a kapcsolatot az uruguayi ügyében.

Nehezen győzött a MU/sport/focivilag/20020817nehezen.htmlA Premiership állása/sport/focivilag/20020817apremiership.html

A transzfer létrejöttét mindenesetre több tényező is akadályozhatja. Az első és legfontosabb az, hogy Carini csak akkor lenne hajlandó távozni bárhová is a torinóiaktól, ha új klubjában állandó játéklehetőséget kapna, márpedig a Manchesternél ezt senki sem garantálná neki. A másik probléma az lehet, hogy a hírek szerint a Juve legszívesebben Paul Scholest kérné cserébe a kapusért. A vörös hajú középpályás ugyan az utóbbi időben elveszítette a helyét a Manchester kezdő csapatában (igaz, sokak szerint továbbra is helye lenne a gárdában), de Ferguson ennek ellenére sokra tartja, ráadásul hosszú távú szerződés köti a MU-hoz, és egyelőre nem is akar távozni a Vörös Ördögöktől. Az olasz lapok szerint egy másik lehetőség Mickael Silvestre lehetne, de mivel a MU-nak amúgy is kevés egészséges védője van, így kicsi a valószínűsége, hogy elengednék őt. A Manchester legszívesebben csak kölcsönbe szerezné meg Carinit, ami viszont a Juvénak nem felel meg.