Vágólapra másolva!
Mladen Bajic horvát államügyész nyomozást rendelt el annak kiderítésére, hogyan lett bajnok 1999-ben a zágrábi Croatia labdarúgócsapata, a mai Dinamo. Két éve többen is azt állították, hogy a Rijekát csalással fosztották meg az első helytől, mert Franjo Tudjman horvát elnök kedvenc csapatának, a Croatiának akarta a titulust.

Az államügyész - aki a volt Jugoszláviában 1988-ban is felgöngyölített egy bundázási ügyet, amelyben több nagycsapat vezetői is érintettek voltak -, ezúttal a Nacional című magazin birtokában levő bizonyíték alapján rendelte el a nyomozást. Ebből kiderült: a zágrábi csapat 200 ezer német márkát fizetett az Osijeknek azért, hogy döntetlent játsszon a Rijekával. Ez az eredmény ugyanis a Dinamót juttatta a bajnoki címhez.

Megszűnt a Fiorentina, bundabotrány Bolognában/sport/focivilag/20020802megszunt.htmlBunda Torontóban/sport/csapat/kosarlabda/20020415bunda.html

A Nacional szerint különben a horvát klubok a játékosok eladásával és megvásárlásával gyakran a maffia érdekeit szolgálják. Állítólag az alvilág is szerepet játszott abban, hogy az elmúlt idény gólkirálya, Ivica Olic annak idején a Dinamóba igazolt. "Menedzseréből, az eladósodott és uzsorakamatokkal sanyargatott Dragan Maricból, a Slavonski Brod-i Marsonija labdarúgóklub elnökéből szájába nyomott pisztollyal kényszerítették ki a beleegyezést" - írta e heti számában a Nacional.