Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott döntetlent játszott a világbajnokságon negyeddöntős spanyolokkal a 75 éves Puskás Ferenc tiszteletére rendezett barátságos mérkőzésen. Az első gólt Tamudo szerezte, Miriuta azonban a 72. percben egyenlíteni tudott. A spanyoloknak több helyzetük volt, kis szerencsével azonban Gellei Imre csapata is nyerhetett volna.

Szerdán délután magas spanyol állami kitüntetést kapott az idén 75 éves Puskás Ferenc. A Real Madrid egykori klasszis labdarúgója Carlos Blancótól, a Legfelsőbb Sporttanács főigazgatójától vette át a Sport Érdemérem aranyfokozatát. Spanyolországban ez a sporttevékenységért adható legmagasabb állami elismerés. Az ünnepségen megjelent Puskás volt madridi csapattársai közül Alfredo Di Stefano és José Emilio Santamaría.

A mérkőzés előtt került sor a Puskás Ferenc-stadion hivatalos névadó ünnepségére. Miközben a kivetítőn az egykori csatárklasszis pályafutásának fontosabb állomásait bemutató film pergett, Puskás Ferenc, Jánosi György sportminiszter, valamint a spanyol és a magyar szövetség elnöke, Angel Maria Villar és Bozóky Imre leleplezte a játékoskijáró felett elhelyezett feliratot: Puskás Ferenc Stadion.

Ezt követően az Aranycsapat betegeskedő kapitánya - akit a mérkőzés alkalmából engedtek ki a kórházból - egy Baumgartner Zsolt vezette nyitott sportkocsiban körbeautózott a pályán. A mintegy 14 ezer főnyi szurkolósereg óriási tapssal köszöntötte a magyar labdarúgás legendás alakját.