Vágólapra másolva!
A Hansa Rostock együttese az elmúlt években mindig az utolsó pillanatban biztosította be élvonalbeli tagságát, most azonban a keletnémet gárda fantasztikusan kezdte a bajnokságot. A csapat mindhárom meccsét megnyerte, a hét végén a Cottbusnak rúgott négy gólt, ebből kettőt a középpályás Rydlewicz szerzett, aki már négy találatnál tart a szezonban.

Rydlewicz még a volt NDK-ban, Berlinben látta meg a napvilágot 1973. július 18-án, majd az egyik legpatinásabb helyi klubban, a Dynamo Berlinben kezdte pályafutását. Rendkívül fiatalon, már tizenhét évesen bemutatkozott az első csapatban, és az 1989-90-es keletnémet bajnokságban hét meccsen lépett pályára, sőt egy gólt is szerzett.

Hamarosan azonban nyugatabbra tette át székhelyét, a tehetséges középpályásra a Bayer Leverkusen csapott le. A gyógyszergyári csapatban sokáig az amatőrök között szerepelt, és csak 1993-ben került fel az első gárdához. Az 1992-93-as szezonban mutatkozott be a Bundesligában kilenc meccs erejéig, majd a rá következő idényben megszerezte első találatát. 1994-ben mégis továbbadták, mégpedig az 1860 Münchennek, ahol sokkal több lehetőséget kapott, és egy év alatt alapemberré nőtte ki magát.

hansa-rostock.dehttp://www.hansa-rostock.de/

Vissza is hívta őt a Leverkusen 1996 nyarán, eleinte itt is rendszeresen a kezdő tizenegyben futballozott. Az 1997-98-as pontvadászatban azonban újra a kispadra szorult, éppen ezért megint váltott, az újonc Bielefeld labdarúgója lett. Ő sem tudta azonban megmenteni az Arminiát a kieséstől, a Bundesliga 2-ben viszont jól játszott, így a csapat azonnal visszakerült a legjobbak közé. Ám az elitben megint nem sikerült megkapaszkodnia, legalábbis a csapatnak, mert Rydlewicz a klub kiesése után is maradt a Bundesligában, mivel a Hansa Rostock szerződtette.

Az elmúl két idényben egyaránt ötször volt eredményes, és a legutóbbi szezonban ő volt a Hansa csapatkapitánya. Most már más hordja a karszalagot, de Rydlewicz így is remekel, hiszen három forduló alatt négy gólt ért el.