Vágólapra másolva!

Forrás: EPA


Fotó: Epa
Ilicnek sok dolga lesz


"Ha lehetőségeink szerint jól játszunk, s megközelítjük a Chelsea ellen mutatott formát, akkor könnyedén nyerünk. Amennyiben nem győzünk, annak súlyos következményei lesznek. De bevallom, ezen nem is gondolkodtunk, ez nem történhet meg. A legfontosabb, hogy kellően koncentráljunk. Budapesten is mi irányítottuk a találkozót, a második félidőben öt nagy helyzetünk is volt, egy késői góllal mégis veszítettünk. Ők játszottak otthon, mégis mi voltunk a jobbak" - mondta Ferguson.

A lap szerint a Magyarországon járt szurkolók is egyértelműen könnyed diadalt várnak, de nem felejtik el, ha a ZTE egyszer is betalál a manchesteri kapuba, már három gól kell a továbbjutáshoz.

"A Bajnokok Ligája a legmagasabb szint, hiszen ott mindig a legjobbak ellen játszhatsz. Nem is gondolok arra, hogy kieshetünk. Tisztában vagyunk képességeinkkel, meg is mutatjuk majd azokat a pályán. Sajnos, az első mérkőzésen hiába voltak esélyeink, olyan pillanatban kaptunk gólt, amikor már nem tudtunk válaszolni. Nagyon fáj, hogy kikaptunk. Tudjuk, hogy az idegenbeli gól milyen megnyugtató lett volna, szerencsére a Chelsea ellen bizonyítottuk, hogy képesek vagyunk erre is. Készen állunk a visszavágóra" - nyilatkozott Ryan Giggs

A lap úgy tudja, a rekordösszegnek számító, 29,1 millió fontért szerződtetett Rio Ferdinand nem kész arra, hogy pályára lépjen. "Rio az elmúlt két napban már velünk edzett, de várhatóan csak szombaton lép pályára" - jegyezte meg Ferguson. A szakvezető egyébként taktikai okokból várhatóan mellőzi Juan Sebastian Verónt is, helyén Paul Scholes kezd majd. Nem épült fel sérüléséből Fabien Barthez sem, Ferguson szerint játszhatna ugyan, de óvatosnak kell lenni, nehogy kiújuljanak csípőpanaszai.

A The Sun megszólaltatta a ZTE horvát kapusát, Sasa Ilicet is, aki korábban, még a Charlton Athletic kapusaként védett az Old Traffordon, s emlékei szerint egyszer 2-1-re, egyszer pedig 4-1-re kapott ki akkori csapatával.

"Nagyon nagy esélyünk van, hogy bejussunk az európai vérkeringésbe, de nehéz a dolgunk, hiszen a Manchester ellen kell játszanunk. Hatalmas feladat előtt állunk, tudjuk, hogy a United az első percektől kezdve támadni fog. Otthon szerencsénk volt, lehet, hogy az angolok kicsit le is becsültek bennünket, de kétségtelen, végig jobban játszottak nálunk. Megpróbálom a legjobb formámat nyújtani, el is mondtam a fiúknak, mi vár rájuk. Meg kell találnunk a helyes utat. Magyarországon mindenki megőrült a győzelmünktől, remélem, az Old Traffordon is felejthetetlen élményt nyújtunk szurkolóinknak. Ha nem, akkor meg megyünk tovább az UEFA-kupában" - elemezte a helyzetet Ilic.