Társoldalunk:

Spanyolországban csak a Realnál maradt aranylabdás

A hispán bajnoksággal kapcsolatban szinte minden idény előtt elmondható, hogy a legnagyobb esélyesnek a Barcelona és a Real Madrid számít, még akkor is, ha az elmúlt években a Valencia és a Deportivo rendkívül sok borsot tört a két sztárcsapat orra alá. A Real számára a Bajnokok Ligája megnyerése után ismét a Primera División lehet a fő célpont, míg a Barca három év után szeretné visszaszerezni az elsőséget, de egyáltalán nem biztos, hogy kettejük közül kerül ki a győztes. Igaz, az is meglepetés lenne, ha nem a bevezetőben felsorolt négy együttes valamelyikéhez kerülne az aranyérem.


Forrás: EPA


Raúl (b) küzd a Dinamo Bukarest ellen 5-2-re megnyert felkészülési meccsen
Fotó: EPA
Hiába nyerte meg a legutóbbi pontvadászatot a Valencia együttese, és lett a második a Deportivo, a favoritok taglalását mégis a 2001-2002-es idény bronzérmesével, a Real Madriddal kell kezdeni. A királyi gárda az előző két nyáron egyaránt egy fantasztikus, világrekordot jelentő igazolással állt elő, előbb Luis Figo, majd pedig Zinedine Zidane érkezett, és az egyesület az idei esztendőre is valami hasonlót tervezett, ám egyre inkább úgy tűnik, hogy ebből semmi sem valósul meg. A Realnál az idén ismét egy aranylabdásra, név szerint Ronaldóra vetettek szemet, aki a világbajnokságon megmutatta, hogy még mindig a világ legjobb támadói közé tartozik. Ami azonban Figo és Zidane esetében összejött, az Ronaldónál kudarcot vallott, az Internazionale ugyanis nem volt hajlandó elengedni a csatárt. A brazil hiába jelentette ki, hogy nem érzi jól magát Milánóban, az Inter nem tágított, csakis készpénzért lett volna hajlandó elengedni a támadót, a Real által csereként felkínált futballistákból (pedig nem akárkikről volt szó: Morientes, Sávio, Makelele és Flávio Conceicao is szóba került) nem kért, a madridiak pedig az előző két év költekezése után most már nem engedhették meg maguknak, hogy ismét átigazolási világcsúcsot döntsenek.

Az mindenesetre elég kínos a királyi gárda számára, hogy a holtszezon elején célba vett futballisták közül senkit sem sikerült megszereznie, arról nem is beszélve, hogy a csapatszellemnek sem tett valami jót, hogy állandóan arról beszéltek: ki érkezhet és kinek kellene távoznia. A nyáron mindenesetre csak a már régóta Real-játékosnak számító, ám állandóan kölcsönadott argentin Esteban Cambiasso, illetve a fiatal Portillo került az első csapathoz új játékosként, és könnyen lehetséges, hogy mindketten bizonyítási lehetőséget kapnak majd.

Előző
Következő