Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája-címvédő Real Madrid története során először hódította el az Európai Szuperkupát, miután a pénteki, monte-carlói mérkőzésen kétgólos győzelmet aratott az UEFA-kupában diadalmaskodó Feyenoord ellen.

Európai Szuperkupa:
Real Madrid (spanyol) - Feyenoord (holland) 3-1 (2-0)
Monte-Carlo, 11 ezer néző
vezette: Dallas (skót)
Real Madrid: Iker Casillas - Salgado, Hierro, Helguera, Roberto Carlos - Makelele, Cambiasso (Pavon, 88.) - Figo, Zidane (Solari, 86.) - Raúl, Guti (Portillo, 71.)
Feyenoord: Zoetebier - Gyan (Buffel, 72.), Van Wonderen, Paauwe, Rzasa - Emerton, Bosvelt, Ono, Lurling - Van Hooijdonk, Kalou
gól: Paauwe (14., öngól), Roberto Carlos (21.), Guti (60.), illetve Van Hooijdonk (56.)

9. perc: Cambiasso lőtt kapura 25 méterről, a hollandok kapusa magabiztosan védett.

14. perc: Roberto Carlos bal oldali beadását követően a menteni igyekvő Paauweról a hálóba pattant a labda (1-0).

21. perc: ügyes madridi kényszerítő után a bal oldalon berobbanó Roberto Carloshoz került a labda, a brazil klasszis 12 méterről, jobbal elegánsan a bal felső sarokba csavart (2-0).


Forrás: EPA


Hierro egy eddig hiányzó
trófeával gyarapította
gazdag gyűjteményét
Fotó: EPA


42. perc: a lendületből érkező Bosvelt középről, 17 méterről Iker Casillas kapuja fölé bombázott.

56. perc: a madridi kaputól mintegy 22 méterre szabadrúgáshoz jutott a Feyenoord. Van Hooijdonk állt a labda mögé és jobbal a jobb felső sarokba csavart, a nyújtózkodó Iker Casillasnak esélye sem volt a védésre (2-1).

60. perc: Figo kapta a labdát a hollandok 16-osának jobb oldalánál, átívelt a bal oldalon tisztán érkező Gutihoz, aki előrevetődve 2 méterről a jobb alsó sarokba fejelt (3-1).

66. perc: ismét Van Hooijdonk végezhetett el szabadrúgást, ezúttal 30 méterről: a jobb alsó sorokra tartó lövését azonban a Real kapusa magabiztosan hárította.

90. perc: egy előrevágott labdát követően Raúl vezethette teljesen tisztán Zoetebier kapujára labdát, de lövése elakadt a kimozduló hálőrben.

Átigazolási tűzijáték/sport/focivilag/20020830atigazolasi.htmlReal Madrid Fan Clubhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=27000

A jó néhányszor közönségszórakoztató, klasszis megoldásokat bemutató Real Madrid teljesen megérdemelten nyerte a találkozót, hiszen a 90 perc nagy részében mezőnyfölényben játszott és több veszélyes gólszerzési lehetőséget alakított ki, mint ellenfele.