Vágólapra másolva!
A Manchester United Fabien Barthez sérülése miatt már hetek óta megfelelő cserekapust keresett, és egy nappal az átigazolási határidő előtt sikerült is megtalálnia a megoldást. Alex Ferguson végül a spanyol válogatott kerettagot, Ricardót szerződtette, aki a Real Valladolidtól érkezett.

Ricardo López Felipe (mert ez a teljes neve a portásnak) Madridban látta meg a napvilágot 1971. április 30-án, a fővárosi egyesületek közül az Atléticót választotta pályafutása elején.

A szokásoknak megfelelően végigjárta a szamárlétrát, az 1991-92-es idényt kölcsönben az Avila együttesében töltötte. Meglehetősen későn, 23 esztendősen került fel a tartalékcsapatba, az 1994-95-ös szezonban 29 találkozón védett a harmadik osztályban.

Egy évvel később már a nagycsapat cserekapusa volt, ám az 1995-96-os bajnokságot a kispadon kucorogta végig, és a következő szezonban is csak egyszer vetették be.

Ricardo a MU harmadik kapusa/sport/focivilag/20020830ricardo.html

Élvonalbeli bemutatkozására 1997. június 2-án, az utolsó fordulóban került sor, s bár két gólt kapott, csapata győztesen vonult le a pályáról. Ezt követően visszakerült az Atlético B-be, ahol ugyan alapembernek számított, de ő arra vágyott, hogy a Primerában bizonyíthasson, éppen ezért 1998 nyarán a Real Valladolidba igazolt.

Eleinte ez nem bizonyult jó döntésnek, mert első idényében ott is csak kispados volt, és az 1999-2000-es bajnokságban is csak háromszor repkedhetett a háló előtt.

A következő pontvadászatban azonban már 13 alkalommal kezdődött az ő nevével a Valladolid összeállítása, és az előző idényben már ő számított a klub első számú portásának Teljesítményének hatására bekerült a spanyol válogatottba is, a címeres mezt eddig egyszer húzhatta fel, a világbajnokságot pedig a kispadról nézte végig.