Vágólapra másolva!
A Borsodi Liga hatodik fordulójának szombati játéknapján két idegenbeli győzelem is született: a Videoton 2-0-ra nyert a Békéscsaba otthonában, a Debrecen pedig Győrből hozta el a három pontot (0-1). A Siófok hazai pályán kettővel verte a Dunaferrt, a Kispest-Siófok derbi döntetlen lett (1-1).
A Borsodi Liga állása és mesterlövészei/sport/magyarfoci/20020831aborsodi.htmlMenetrend, eredmények/sport/magyarfoci/20020719aborsodi.html

A békéscsabaiakra rá sem lehetett ismerni, egy héttel ezelőtti remek teljesítményük nyomait sem lehetett felfedezni. A székesfehérváriak sokkal tetszetősebben és korszerűbben játszottak, győzelmük megérdemelt.

Borsodi Liga, hatodik forduló:
Békéscsaba - Videoton 0-2 (0-0)
Békéscsaba, 5000 néző
vezette: Fábián
Békéscsaba: Fekete - Bánföldi, Fehér, Gabala, Udvari - Cseke (Szeverényi 74.), Szilveszter, Grujic (Megyesi 66.), Vincze - Hoffmann (Gavrilovic 62.), Miculescu.
Videoton: Végh - Tímár, Pomper, Stanojevic, Vasas - Némedi, Csató (Szalai 90.), Monye, Róth - Terjék (Gajic 46.), Hamar (Tóth B. 79.)
gól: Gajic (46.), Hamar (69.)
sárga lap: Bánföldi (58.), Gabala (78.)

11. perc: Róth 18 méterről megcélozta a kaput, Fekete a labdát csak másodszorra tudta megfogni.

12. perc: Hamar került helyzetbe a balösszekötő helyén, 14 méteres, jobb alsó sarkos lövését Fekete vetődve hárította.

16. perc: Cseke bal oldali szögletét követően Grujics négy méterről megcsúsztatta a labdát, de Végh bravúrral védett.

28. perc: Szilveszter a vendégek térfelének közepén kiugratta Hoffmannt, aki a bal összekötő helyéről, 15 méterről a jobb felső sarkot megcélozta, de a fehérvári kapus ismét résen volt.

33. perc: Hamar tálalt Róth elé, akinek 12 méteres kapáslövését védte Fekete.

43. perc: Csató Róth elé tálalt, aki kapásból megcélozta a jobb felső sarkot, de Fekete jól zárta a szöget és megfogta a labdát.

46. perc: Hamar remek ütemben tálalt a frissiben beállt Gajic elé, aki 13 méterről, jobb lábbal a kapu bal oldalába lőtt (0-1).

62. perc: Cseke jobbról a szögletzászlóhoz közelről beemelt a kapu elé, Miculescu az ötösről fejjel továbbcsúsztatott Szilveszternek, aki az oldalhálóba lőtt.

66. perc: Róth futott el a bal oldalon Monye labdájával, majd középre gurított; Fehér röviden szabadított föl, a labda visszapattant elé és 14 méterről megcélozta a kaput, de Fekete vetődve hárított.

69. perc: Hamar a középpályán labdát szerzett, majd kicselezte Gabalát, és egyedül tört kapura, végül 13 méterről a kimozduló Fekete kapus mellett laposan a kapuba gurított (0-2).

77. perc: Hamar beadását Gajis hat méterről magasra felugorva fejelte kapura, de a labda Fekete ölében halt el.

Garamvölgyi Lajos (Békéscsaba): "Szebb békéscsabai bemutatkozást vártam."

Várhidi Péter (Videoton): "Okosan és kulturáltan futballoztunk, megérdemelt győzelmet arattunk."

Vetési Péter