Vágólapra másolva!
Csütörtök utazik Reykjavíkba a magyar labdarúgó-válogatott, amely szombaton Izland ellen játszik barátságos mérkőzést. A találkozó magyar idő szerint hat órakor kezdődik, s az együttes vasárnap este érkezik vissza Budapestre.

Gellei Imre szövetségi kapitány a szerda délutáni edzés előtt elmondta, hogy a háromnapos tatai táborozás során elvégezték a tervezett munkát. A kapitány küzdelmes mérkőzésre számít, és azt várja a játékosaitól, hogy alkalmazkodjanak a pálya- és időjárási viszonyokhoz. Gellei Imre győzelmet, de legalább döntetlent vár a mérkőzésen, amely főpróbája az október 12-ei, svédek elleni stockholmi Eb-selejtezőnek.

Magyar Zoltán menedzser elmondta, hogy a magyar küldöttséget Puhl Sándor, a szövetség alelnöke vezeti, és hogy a frankfurti repülőtéren csatlakozik a kerethez az Energy Cottbus két játékosa, Miriuta és Lőw. A frankfurti átszállást követően repülnek Reykjavíkba, és helyi idő szerint kora este érkeznek meg Izlandra, ahol a hírek szerint öt fok a legmagasabb hőmérséklet és az elmúlt napokban mindennap szakadt az eső. A hosszú út után a szövetségi kapitány mindenképpen tervez egy átmozgató edzést, majd pénteken a mérkőzés időpontjában is gyakorolnak a játékosok, és ezt követően jelöli ki Gellei Imre a szombati kezdő tizenegyét.

Miközben a magyar válogatott Izlandra utazik, addig a szövetség edzői közül ketten ellenfélnézőbe indulnak. Hegedűs Gábor a helyszínen nézi meg a San Marino-Lengyelország, míg Tajti József a Lettország-Svédország Eb-selejtezőt. A két szakember a hazaérkezést követően számol be a szövetségi kapitánynak tapasztalatairól.

Burkovits Ferenc