Vágólapra másolva!
Az újpesti szurkolók félve engedték el csapatukat az Austria Wien elleni szerdai barátságos mérkőzésre, amit az árvízkárosultak megsegítésére rendeztek Kremsben. Míg kedvenceik bukdácsolnak az NB I-ben, addig a bécsi lilák vezetik az osztrák bajnokságot, ráadásul az elmúlt napokban leigazolták a Betisből Djalminhát, valamint a Real Madridhoz tartozó, ugyancsak brazil Julio Cesart. A győztes gólt szerző Tokody már a közelgő Fradi-meccsről is beszélt.

Noha a két dél-amerikai nem lépett pályára az Újpest ellen, sőt az Austria egyébként sem a legjobb együttesével lépett pályára, így is elismerésre méltó, hogy a megyeri "violák" Rósa Henrik, Horváth Ferenc és Tokody Tibor góljaival 3-2-re legyőzték az osztrák listavezetőt.

Az ausztriai találkozóról és az Újpest reményeiről a győztes gól szerzőjével, Tokody Tiborral beszélgettünk.

- Mekkora jelentőséget tulajdonítanak az osztrák listavezető elleni győzelemnek?
- Több okból sem "ájultunk" el ettől a győzelemtől. Egyrészt, mert az Austria Wien nem a legjobb összeállításban lépett pályára ellenünk, a válogatottjain kívül a brazil Djalminha és Julio Cesar sem játszott, másrészt a meccs alapján nem egy, hanem legalább öt góllal kellett volna nyernünk. Egyébként a játékvezető Tamási Zolit az 56. percben kiállította. Ekkor 2-1-re vezettünk, majd az osztrákok egyenlítettek, végül sikerült belőnöm a győztes gólt, de ismétlem: jobban is "megszórhattuk" volna az Austriát, még tíz emberrel is.

Horváth Ferenc szerint még nincs csapat Újpesten/sport/magyarfoci/20020903horvath.htmlHajrá LILÁK, hajrá UTEhttp://forum.origo.hu/forum/forum?act=show&fid=30889A ZTE idegenben győzte le az Újpestet/sport/magyarfoci/20020902azte.html

- Ekkora a különbség a két csapat között?
- A szerdán látottak alapján igen, ráadásul hiába szerepelünk rosszul az NB I-ben, azért tisztában vagyunk a képességeinkkel, a csapat erejével. Hiszünk abban, hogy előbb-utóbb összerázódik a gárda. Az Austria elleni fellépés pedig arra is jó volt, hogy élesben gyakorolhattuk a csapatjátékot, ami az utóbbi időben nem volt túlzottan egységes.

- Márpedig utóbbira nagy szükségük van, elvégre jövő szombaton a Fradi elleni rangadó következik a Megyeri úton.
- A Ferencvárosnak több félnivalója lehet, hiszen mi mégiscsak odahaza játszunk majd. Újpesten ugyanis senkinek sem jár a tisztelet, a zöldek elleni fellépés pedig mindenkor óriási presztizscsata. Számomra egyértelmű, hogy mi vagyunk a rangadó esélyesei.

Bánki József