Vágólapra másolva!
A legtöbb európai bajnokságban augusztus végével lezárult az átigazolási időszak, Olaszországban azonban még szeptember 14-ig, a bajnokság kezdetéig igazolhatnak a klubok. A nagycsapatok közül a Milan, az Inter és a Juve már befejezte az erősítést, a két fővárosi együttes, a Lazio és a Roma azonban még szeretne újabb focistákat szerződtetni. A Farkasok Edgar Davidsra, a Lazio pedig Roberto Muzzira tart igényt.

Az AS Roma mestere, Fabio Capello még júliusban kijelentette: a tökéletes játékoskerethez csak Edgar Davids hiányzik a Románál. A holland középpályás helyett azonban "csak" Josep Guardiola érkezett a klubhoz, akit Capello szintén nagyra tart, ám továbbra is Davidst szerette volna csapatában látni. A Farkasok elnöke, Franco Sensi a nyáron ugyan megpróbálta leigazolni Davidsot a Juvéból, ám a torinóiak a fővárosi gárda minden ajánlatát visszautasították - a Roma hatmillió eurót, plusz a brazil Limát ajánlották fel. Pedig egyáltalán nem mondható, hogy a Zebrák mestere, Marcello Lippi ragaszkodna a hollandhoz, sőt: Davids több ízben is összekülönbözött a szakemberrel, aki meglehetősen nehezen tűrte el, hogy a Pitbull becenévre hallgató középpályás agresszív játéka miatt sok piros lapot kapott. A pohár akkor telt be, amikor a Milan elleni előkészületi meccsen júliusban Davids összekapott Cosmin Contrával, és mindketten piros lapot kaptak.

Amikor az átigazolási időszak augusztus 31-én lezárult, úgy tűnt, hogy Davids marad a Juvénél, ám miután az olasz liga ismét megnyitotta a "mercatót", a Roma elnöke, Franco Sensi ismét támadásba lendült. A hírek szerint a rómaiak új ajánlata 11 millió eurót kóstál, amelynek összértéke ugyan valamivel kevesebb, mint a nyári ajánlat, ám ez teljesen érthető, hiszen Davidsot a Bajnokok Ligájába már csak januárban lehet majd benevezni. A torinóiaknak azonban így is kedvezőbb lehet a transzfer, hiszen több pénzhez jutnának, és Lippinek a hírek szerint már meg is van a kiszemeltje David pótlására: a tréner a Lazio középpályását, Giuliano Giannicheddát szeretné megszerezni.

Tovább csúszhat az olasz bajnokság rajtja/sport/focivilag/20020906tovabb.htmlOlasz meccseken lehet füstbombázni/sport/focivilag/20020905olasz.html

Ha már a Laziónál tartunk: a másik római egyesület sem fejezte még be erősítését. A klub trénere, Roberto Mancini leginkább a csatársorba szeretne még egy embert, és Nesta, valamint Crespo eladása után a klubnak meg is lenne a kellő anyagi fedezete ahhoz, hogy vásároljon valakit. Mancini leginkább az Udinese támadóját, Roberto Muzzit szeretné csapatában látni, akit a nyár elején a Juve akart leigazolni, de végül is maradt Udinében. Muzzi mellett szól, hogy a csatár gyermekkora óta közismerten nagy Lazio-drukkerek, ráadásul éveken keresztül együtt futballozott a Lazio jelenlegi játékmesterével, Stefano Fiorával. Az Udinese azonban csak úgy menne bele a transzferbe, ha cserébe kapna egy csatárt a Laziótól, és ez akár meg is akadályozhatja a dolgot, mivel az udineiek kiszemeltje, Simone Inzaghi nem szívesen hagyná ott a római klubot. Igaz, a Lazióban valószínűleg nem nagyon jutna játéklehetőséghez, így lehet, hogy mégiscsak meggondolja magát.