Vágólapra másolva!
A skót lapok keményen bírálják Berti Vogts szövetségi kapitányt, mert csapata a labdarúgó Euróa-bajnoki selejtezők nyitányán csupán 2-2-es döntetlenre volt képes a Feröer-szigeteken.

A Sunday Mail a német szakember lemondását követeli: "Berti, lejárt az időd!" A Scottish News of the World címlapja: "Feröer - Nullák 2-2". A cikkben pedig: "Berti Vogts csapata kinevetette magát." A Sunday Herald sem rejti véka alá véleményét: "Teljes megalázás!", míg a Scotland on Sunday a többiekhez képest visszafogott: "Kapitány! Most még megmenekült, de legközelebb!?" A média azt is a szakvezető szemére veti, hogy amióta februárban átvette az irányítást Craig Browntól, a válogatott adós az eredményekkel és a jó játékkal.

Vogts ezt megelőzően hat barátságos mérkőzésen dirigálta együttesét, a mérleg katasztrofális: vereség Franciaországtól (5-0), Nigériától (2-1), Dél-Koreától (4-1), a Dél-afrikai Köztársaságtól (2-0), valamint Dániától (1-0), s csupán Hongkongot sikerült legyőzni 4-0-ra. A gárda legközelebb a magyarok által szombaton 2-0-ra legyőzött izlandiakhoz utazik. A szövetség vezetői most még kiállnak a kapitány mellett, ha az október 12-i összecsapáson elmarad a siker, akkor minden bizonnyal szerződést bontanak vele.