Vágólapra másolva!
Ugyan Olaszország azerbajdzsáni sikerét semmi sem fenyegette a hét végi Európa-bajnoki selejtezőn, a 2-0-s győzelem mégsem hozta meg a kellő megnyugvást Giovanni Trapattoni szövetségi kapitány számára. A világbajnokságon Korea ellen búcsúzó olasz válogatott szakmai irányítója egyelőre csak az olasz szövetségnek köszönheti, hogy maradhatott, állítja a La Gazzetta dello Sport, amely Dino Zoffban az új kapitány személyét is tudni véli.

Az olasz sajtó már az Eb-selejtezők kezdtén tudni vélte, nem sok ideje van Giovanni Trapattoninak az olasz kapitányi székben. A világbajnokság nyolcaddöntőjében Korea ellen kieső, majd barátságos meccsen Szlovéniától is kikapó együttes szakvezetője győzelmi kényszerben utazott el a csapatta Azerbajdzsánba, ahol a válogatott hiába nyert 2-0-ra, a helyzet nem oldódott meg.

A világ legnagyobb sportnapilapja, a La Gazzetta dello Sport szerint Trap csupán annak köszönheti, hogy a helyén maradt a vb után is, hogy az Olasz Labdarúgó Szövetség elnöke, Franco Carraro nagyon jó barátja. "Amennyiben Trap repül, Zoff visszatér. Hiába nyertünk, a helyzt változatlan maradt. Trapattoni nem tudta leküzdeni azokat a rossz szellemeket, amelyek az elmúlt három hónapban befészkelték magukat a kispadra" - írja a lap.

Az Eb-selejtezők menetrendje és eredményei/sport/focivilag/20020905azebselejtezok.html

"Megmutattuk személyiségünket, mert sokan azzal kritizálnak bennünket, nem játszunk szép futballt. Idegesek voltunk, de megszereztük a három pontot - ennél semmi sem lehet fontosabb. Nem vagyok pesszimista. Nézzék meg Marcelo Bielsát. Argentínától mindenki győzelmet várt, nem jött össze. Ám a kapitány kirúgása helyett újabb négy évvel meghosszabbították a szerződését. A lelkiismeretem tiszta, jól dolgozunk a világbajnokság alatt" - érvelt Trapattoni.

Pincési László