Vágólapra másolva!
Húsz bajnoki fordulóra eltiltotta az Ecuadori Labdarúgó Szövetség Byron Morenót, azt a játékvezetőt, aki a világbajnokságon a mai napig vitatott ítéleteivel befolyásolta a 2-1-es hazai sikert hozó Dél-Korea - Olaszország nyolcaddöntő végeredményét.

Az elhíresült s Itáliában "elátkozott" bíró hazai pályán a legutóbbi bajnokság utolsó fordulójában követte el a vb-n aztán megismétlődő baklövését.

Az Universitaria-Barcelona találkozó 3-3-ra állt a rendes játékidő végén, de Moreno a 103. percig, amikorra a hazai csapat megszerezte a győztes gólt, nem fújta le az összecsapást. A vendégek eljárást kezdeményeztek.

"Nem tudta megindokolni, miért hosszabbított 13 percet, ezért hoztunk ilyen szigorú ítéletet ellene" - indokolta a hosszú eltiltást a sajtónak a szövetség elnöke.

Az olasz sajtó nem kíméli a meccsgyilkos bírót/focivb/20020619azolasz.html

A vb-n a bíró tévesen érvénytelenítette les miatt Tommasinak a hosszabbításban szerzett találatát, ami az olaszok továbbjutását jelentette volna, majd nem sokkal később kiállította Francesco Tottit.

A Tokióban megjelenő Sukan Bunsu című lap három héttel ezelőtt arról írt, hogy Byron Moreno nem sokkal a világbajnokság befejezése után vett magának egy méregdrága Chevrolet gépkocsit, luxuskörülmények között vakációzott, s visszafizette minden adósságát.