Vágólapra másolva!
Hat testőr vigyáz szombaton Rio Ferdinandra, a Manchester United labdarúgójára, aki volt csapata, a Leeds ellen lép pályára az Elland Roadon.

A brit különleges alakulatok (SAS) egykori katonái együtt utaznak a manchesteriekkel, a bajnoki rangadón közvetlenül a cserepad mögött foglalnak helyet, majd hazakísérik a futballistát. "Remélem, nem lesz semmi gond, de nem árt az óvatosság" - fogalmazott a válogatott védő. "Kiszámíthatatlan a szurkolók reakciója. Biztos lesz részem füttykoncertben, de remélem, olyan jó meccset játszunk majd, hogy nem kell velem foglalkoznia közönségnek."

Ferdinand július 21-én 30 millió fontért igazolt a Leeds Unitedtől a világ leggazdagabb klubjához. A találkozó amúgy and személyétől függetlenül is forró hangulatúnak ígérkezik, mert a két csapat évtizedek óta - függetlenül az aktuális bajnoki helyezéstől - rendkívül kemény csatákat vív, s ennek hatása alól az egymást gyűlölő fanatikusok sem képesek kivonni magukat.

A szurkolókra odafigyel David Beckham is: a MU középpályása nyilvánosan bocsánatot kért a drukkerektől a Bolton Wanderers ellen hazai pályán 1-0-ra elveszített bajnoki mérkőzés után. A szerdai találkozó 76. percében született gól előtt Beckham nem tudta lekezelni a labdát, ami Kevin Nolan-hez került, aki élt is a felkínált lehetősséggel. "Mindenkitől elnézést kérek, mert ez a bukás az én felelősségem. Túl nagy energiákat fektettünk a támadásainkba, így hátul sebezhetővé váltunk. Fejlődnünk kell, ha nem szeretnénk egy újabb 'kupamentes' évet zárni" - mondta a legnépszerűbb "vörös ördög".