Vágólapra másolva!
Bajnoki mérkőzésen vasárnap mutatkozik be a Matáv Sopron kispadján az új szakvezető, Komjáti András. A Békéscsaba elleni összecsapásra szerdán, Tapolcán a Magyar Kupában magabiztos győzelemmel hangoltak Somogyiék.

Komjáti András, amikor átvette a csapatot, látta a játékosokon, hogy ők is pontosan tudják: ez a társulat jóval többre hivatott, mint amit eddig nyújtott. A szakvezető kifejtette: érzékelte, hogy a hosszú sikertelen sorozat után van a labdarúgókban egy jókora drukk, egy pszichés fék, ezt lenne a legfontosabb "kiengedni".

A hétközi kupameccsel kapcsolatban - a Matáv 5-1-re nyert Tapolcán - Komjáti azt fejtegette, hogy egy gyengébb képességű ellenféllel találkozott csapata, amelyen azért megmutatkozott, miben is kell előrelépni. Bár az első félidőben öt gólt is szerzett a csapat és Komjáti a pályán már viszontlátott néhány támadásban és védekezésben is gyakorolt dolgot, az öt gólból négy pontrúgás után született, és csak egyszer talált be akcióból a Matáv.

Pedig vezetett több szép akciót a Sopron, ám ezek végén a helyzeteket többnyire kihagyta, úgyhogy a helyzetkihasználásban bizony sokat kell javulnia. Csütörtök óta csak a csabaiakra koncentrál a Matáv, amely szombaton is edz, és vasárnap délelőtt is átmozgató foglalkozást tart.

A soproniak edzője szerint a két csapat játékosállománya közül a Matávé az erősebb, és reméli, ezt a fiai érvényre is juttatják majd a pályán. Komjáti a csapatától egy nagyon motivált, megalkuvást nem tűrő, lelkes, odaadó játékot remél. A legfontosabb a győzelem, a három pont megszerzése. Hazai pályán
ennek érdekében határozottan, támadó szellemben kell futballozni a Békéscsaba ellen.

Csütörtökön Farkas Balázs rosszul esett, bedagadt a térde, amelyen egy vérömleny keletkezett. A röntgen után sem tudni, hogy pontosan mi a baja a kapusnak, kérdés, tudja-e vállalni a játékot.

Botár László