Vágólapra másolva!
A Tápiószecső elleni kupakudarc (szerdán a Vasas 3-1-re kikapott, s ezzel kiesett a Magyar Kupából) edzőcserét eredményezett az angyalföldi együttesnél. A piros-kék klub vezérkara menesztette Csábi József vezetőedzőt, továbbá Tepszics Ignác és Gróf Attila pályaedzőket. Ugyanakkor helyükre kinevezte Haász Sándort szakmai igazgatónak, míg a vezetőedzői posztot Szapor Gábor kapta meg.

- Milyen benyomásokat szerzett az első két edzés után?- kérdeztük a nagy múltú, ám mostanság nagy bajban levő Vasas új trénerét.
- Ahogy az éjjeliőrök, avagy a rendőrök a napi jelentésükben regisztrálni szokták, különösebb esemény nem történt. Készülünk a Tatabánya elleni szombati bajnokira, amit természetesen meg akarunk nyerni.

- Ez érthető, ám a hírek ki nem fizetett pénzekről is szóltak az elmúlt napokban. Az öltözőben nem tapasztalt emiatt "szomorúságot"?
- Noha nem az én kompetenciám az anyagi ügyek taglalása, mégis csak kapkodom a fejemet, hiszen ez még szóba sem került az öltözőben, eddig semmilyen demoralizáló jellegű megnyilvánulást nem tapasztaltam.

- S a jelenlegi játékosállományt mennyire ismeri? Érettnek tartja a Vasast a feljutásra?
- Szerencsére jól ismerem az együttest, Kerényi Norbert 14 éves kora óta futballozott a kezem alatt, Nota Gyula és Szabados Attila játékosom volt Diósgyőrben, de a legfontosabb, hogy a rutinos labdarúgók, mint például Aranyos, Plókai, Schindler és a fiatalok jól kiegészítik egymást. Mindez szép eredményekre jogosíthatja fel a gárdát, persze ezért sokat kell még dolgoznunk. Nálam az elsőrendű elvárás az, hogy legyen önbecsülésük a futballistáknak, tudják: mit miért tesznek a pályán és azon kívül is. A feljutást pedig egyáltalán nem tartom reménytelen vállalkozásnak, de jómagam mindig a következő mérkőzésben gondolkodom. Most a tatabányai fellépésben, s hitem szerint a szombati győzelem után megindulhatunk felfelé a tabellán. Egyébként a Vasasnak már csak a hagyományai miatt sem lehet más célja, mint a visszakerülés az NB I-be.

- Haász Sándor szakmai igazgatóval milyen munkamegosztásban dolgoznak majd, kié lesz a felelősség elsősorban?

Visszajut valaha a Vasas az NB I-be?http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=44191

- Régi ismeretségünk okán a miénk eleve egy "sír-nevet" történet, azaz a siker és a kudarc is közös. Az összeállítástól kezdve a taktika kidolgozásán át az edzések vezetéséig mindent közösen végzünk, így a felelősséget is vállvetve vállaljuk. Félelem egyáltalán nincs bennünk, annál inkább hatalmas bizonyítási vágy, hiszen mindketten jó ideje várólistán voltunk az edzői szakmában.

Bánki József