Vágólapra másolva!
Úgy látszik, hogy Angliában a kilencvenes évek Manchester United egyeduralma után az Arsenal regnálása következik: az Ágyúsok ugyanis a hét végi fordulóban sima győzelmet arattak a Charlton Athletic otthonában, és immár sorozatban 45. mérkőzésükön találtak be, amivel megdöntötték a Manchester City élvonalbeli rekordját. Eközben a Vörös Ördögök megint vereséget szenvedtek, mégpedig a Leeds Unitedtől, míg a Tottenham, a Chelsea és a Liverpool is begyűjtötte a három pontot.

Az Arsenal annak a Charlton Athleticnek az otthonába látogatott, amely ebben a szezonban eddig mindkét hazai találkozóját elveszítette. A Charlton ennek megfelelően igen csak vehemensen kezdett, és az első percekben támadólag lépett fel, de a vendégek gyorsan magukhoz ragadták a kezdeményezést, és innentől kezdve már ők irányították a meccset. Az Arsenal francia középpályása, Patrick Vieira, aki a hét közben még fáradtságról panaszkodott, és arra kérte Arsene Wengert, hogy pihentesse őt, megint a kezdő tizenegyben kapott helyet, és fáradtságnak semmi jele nem látszott rajta: egy perccel a szünet előtt remekül szöktette a szélen meglóduló Dennis Bergkampot, akinek beadását Thierry Henry vágta a hálóba. A helyzet a szünet után sem változott, és az Arsenal fölénye újabb gólokban valósult meg: előbb Sylvain Wiltord, majd pedig a brazil Edú talált be, magabiztossá téve az Ágyúsok diadalát. Arsene Wenger együttese ezzel visszafoglalta az első helyet a tabellán, ráadásul új rekordot állított fel az angol élvonalban, hiszen sorozatban a 45. mérkőzésén szerzett gólt. Az összeangol csúcshoz egyébként még egy meccs hiányzik az Ágyúsokhoz, ezt a rekordot a Chesterfield tartja a másodosztályból még 1931-ből. Érdekesség, hogy a csapat idei 15 góljából 11-et francias futballista ért el: Wiltord egymaga hatot szerzett, Henry négyszer volt eredményes, egyszer pedig a fiatal Alediére is betalált.

A Premiership állása és mesterlövészei/sport/focivilag/20020914apremiership.html

Az Ágyúsok a Leedset fosztották meg a listavezetéstől, a yorkshire-i gárda így mindösze pár órán keresztül állt az első helyen, köszönhetően a Manchester United legyőzésének. A Vörös Ördögök ebben a szezonban immár másodszor voltak képtelenek gólt szerezni, és hat mérkőzésen mindössze ötször voltak eredményesek - úgy látszik, mégsem a védelemben akadnak a fő problémák a Vörös Ördögöknél. Kapusuk, Fabian Barthez ráadásul várhatóan rendőri viszgálat elé néz, mivel a portás mérgében nagyot rúgott a kapujában található vizes palackba, amely kirepült a lelátóra, és fejen talált egy mozgássérült hölgyet, és feljelentést tett. A találkozó egyébként nem múlt el balhé nélkül, hiszen a két szurkolótábor is összecsapostt egymással, és ennek során 11 drukkert kellett letartóztatni, és két rendőr sérült meg.

Premiership 2002/2003 - menetrend/sport/focivilag/20020815premiership.html

A Liverpool a Manchester Unitedet a hét közben az Old Traffordon legyőző Bolton Wanderers otthonába látogatott, és Gerard Houllier némi meglepetésre kihagyta a kezdő tizenegyből a nem éppen csúcsformában lévő Michael Owent. A támadó helyét a fiatal cseh, Milan Baros foglalta el, aki most először lépett pályára a Premier League-ben, és debütálását két góllal tette emlékezetessé. A hazaiak azonban mindkétszer egyenlíteni tudtak (másodjára a Real Madridtól kölcsönvett Ivan Campo volt eredményes), de a végső szót a vendégek játékosa, Emile Heskey mondta ki, aki két perccel a lefújás előtt megszerezte a győzelmet a Liverpoolnak.