Vágólapra másolva!
Az UEFA-kupa első fordulójának mérkőzései közül hatot kedden rendeznek meg, és a magyar érdekeltségű együttesek közül a Hertha BSC lép pályára. A berliniek mellett két olyan csapat is bemutatkozik a sorozatban, amelyet akár a végső győzelemre is esélyesnek tartanak: a skót Rangers a cseh Viktoria Zizkov vendége lesz, míg a francia Girondins Bordeaux a szlovák Matador Púchovot fogadja.

A berliniek a katasztrofálisra sikeredett bajnoki rajt után a hét végén végre nyerni tudtak a Bundesligában, de ennek ellenére nem várhatják valami bizakodóan a skót Aberdeen elleni idegenbeli találkozót.

Megszerezte első győzelmét a Hertha/sport/focivilag/20020914awerder.html

A Herthának ugyanis összesen hét sérültje van, köztük olyan alapemberek, mint a csapatkapitány Michael Preetz, a brazil támadó, Alex Alves, valamint Simunic, Van Burik, Lapaczinski, Schmidt és Nené. Mindennek köszönhetően néhány olyan futballista is bekerült az utazó keretbe, aki eddig nem kapott lehetőséget a szezon során, mint például René Tretschok, illetve a fiatal bolgár támadó, Alekszander Mladenov, aki az első csapatban eddig egyetlen meccset sem játszott. A németek holland mestere, Huub Stevens éppen ezért arra kérte a drukkereket, hogy ne várjanak túl sokat a csapattól: "Már az is jó eredmény lenne, ha sikerülne idegenben gólt szereznünk" - jelentette ki. Az Aberdeen trénere, a norvég Ebbe Skovdahlt azonban nem nagyon érdeklik a berliniek problémái, szerinte mindezek ellenére a Hertha a párosítás esélyese.

A Rangers esetében már fordított a helyzet, a glasgow-iak számára csak a továbbjutás az elfogadható a cseh Viktoria Zizkov ellen, különösen, hogy a skótok idegenben kezdenek, arról nem is beszélve, hogy a zizkoviak nem fogadhatják saját pályájukon a Rangerst (pedig itt már 27 mérkőzés óta veretlenek), mivel az nem felel meg az UEFA igényeinek. A találkozót így a prágai Strahóv-stadionban rendezik majd. A Rangersből sérülés miatt biztosan hiányozni fog Neil McCann, Stephen Hughes és Christian Nerlinger is, a holland Ronald de Boer viszont felépült, és játékra jelentkezett.

A Bordeaux számára a szlovák kupagyőztes Matador Púchov együttese teljességgel ismeretlen, de a franciákat tavaly Kelet-Európában már egyszer kis híján megtréfálták - a Debrecennek majdnem sikerült kiegyenlítenie négygólos hátrányát. Éppen ezért a gallok most semmit sem akarnak a véletlenre bízni, és hazai pályán fergeteges rohamokat ígérnek. Papíron erre meg is van a megfelelő játékosállományuk, hiszen a csapatban szerepel az előző idény francia gólkirálya, Pedro Pauleta, a góllövőlista második helyezettje, Darcheville, valamint a Real Madridtól szerződtetett Sávio is.