Vágólapra másolva!
Még zalai kapusként több indulatos és viharos ZTE-Haladás nyugat-dunántúli rangadón vett részt Vlaszák Géza, az újpestiek jelenlegi hálóőre, ám mint a PSG elleni, csütörtöki UEFA-kupa fellépésre készülő kapus elmondta: azok a hét végi Újpest-FTC derbihez képest csak "babazsúrok" voltak.

"A múltban részt vettem több ZTE-Haladás meccsen is, s akik ismerik a zalai és a vasi klub rivalizálását, tudják jól, azokon a 90 perceken is gyalázza egymást a két tábor, rendőrségi előállítások is történnek, ám azt kell mondanom, azok a derbik csak 'babazsúrok' az Újpest-Fradihoz képest " - kezdte Vlaszák, aztán hozzátette: "Ennyire durva események azokon a találkozókon nem estek meg, mint például a szombati meccsen. A szünet után, amikor elfoglaltam a helyem a Fradi-tábor előtti kapuban, még mondtam is magamban: milyen látványos koreográfiával és tűzijátékkal készült a két szurkolóhad, ám pillanatokkal később kitört a balhé. Láttam, hogy Szűcs Lajos a földön fekszik a túloldalon, így megindultam én is a kezdőkörbe, amit jól is tettem, mivel egy hatalmas fej vöröshagyma zúgott el a fejem mellett."

A hálóőr szerint Garami Józsefnek, a Fradi edzőjének is nagy szerepe volt abban, hogy Szűcs Lajos visszaállt a kapuba, s ezáltal megakadályozta a még nagyobb botrány kitörését: "Szerintem ugyanis komolyabb balhé lett volna, ha félbeszakad a mérkőzés, s nem csupán az eredmény számunkra kedvező alakulása miatt mondom azt: jól tette Lajos, hogy a folytatás mellett döntött. Ugyanakkor abszolút megértettem Szűcs lelkiállapotát, hiszen magamon is éreztem, nem lehet úgy a játékra koncentrálni, hogy mindig azt figyeli az ember, mikor dobják fejbe valamivel. Meglepetésemre még a botrány dacára is több gyereket láttam a stadionban, ellenben éppen miattuk nem lenne szabad engedni, hogy csak a balhéról szóljon egy-egy ilyen rangadó."

"Mindenesetre túl vagyok az első Újpest-Ferencváros derbimen, s örülök, hogy nyertünk, remélem, legközelebb balhé nélkül is hasonló eredményt érünk el. Most viszont már készülünk a párizsi meccsünkre, ahol biztosan nagyobb rend lesz a lelátón, feltehetően nem kell attól félnünk, hogy a szurkolók átmásznak a kerítésen, inkább az ellenfél, a Paris Saint Germain játékerejétől tarthatunk. De azt is csak egészséges mértékben, azaz megijedni semmiképpen sem fogunk a franciáktól. Elvégre nekik van nagyobb veszítenivalójuk."

Bánki József