Vágólapra másolva!
A keddi hat találkozó után csütörtökön valóságos mamutprogramot bonyolítanak le az UEFA-kupában, hiszen összesen 41 mérkőzésre kerül majd sor. Bár a legutóbbi kiírás első négy helyezettje a mostani szezonban a BL-ben szerepel, azért így is jó néhány sztárklub lép majd pályára, amelyek mind az UEFA-kupában szeretnék felidézni egykori nemzetközi sikereiket.
SMS-ben az UEFA-magyarokról
Nincs internet-, tévé- vagy rádióközelben? Kiváncsi, mire megy a Fradi és a ZTE az UEFA-kupában? Küldjön nekünk egy SMS-t, és mi mindenről tudósítjuk!

Részletek>>>



A parmaiak idegenben kezdik a sorozatot, ami nem ígérkezik egyszerű feladatnak, különösen, hogy a csapat az átigazolási időszak utolsó napjaiban adta el két alapemberét, Fabio Cannavarót és Marco di Vaiót, és a helyükre érkezőknek még nem sok idejük volt a beilleszkedésre. A Serie A első fordulójában az Udinese ellen elért döntetlen így nem is olyan rossz eredmény, ám a tréner, Cesare Prandelli kijelentette, hogy legalább öt helyen változtat a kezdő tizenegyen. A tréner számára egyébként a találkozó mindenképpen különleges lesz, hiszen most mutatkozik be az európai porondon.

A német Schalke 04 öt évvel ezelőtt nyerte meg az UEFA-kupát, de a gelsenkircheniek akkori csapatából mára csak Marc van Hoogdalem és Marc Wilmots maradt meg hírmondónak. Az akkori sikeredzőt, Huub Stevenset a nyáron váltotta fel Frank Neubarth, akivel eddig elégedettek a klub drukkerei, hiszen a csapat jól szerepel a Bundesligában. A germánoknak most a fehérorosz FK Gomel ellen kell pályára lépniük, és mivel az első találkozót idegenben rendezik, így a németek nem is annyira az ellenféltől tartanak (hiszen azt alig ismerik), hanem a körülményektől. A Schalke ráadásul igen csak tartalékosan utazott el Minszkbe, hiszen Van Kerckhoven, Jörg Böhme, Émile Mpenza, Tomasz Waldoch és Victor Agali is kidőlt a sorból sérülés miatt, így az utazó keretben több ifista is helyet kapott. A klub egyébként nem csak a pályán igyekszik segíteni a beloruszokon, hiszen a Csernobilhoz közeli városba az egyesület mintegy 1500 kilogramm segélycsomagot is magával visz.

A Bundesliga állása/sport/focivilag/20020914abundesliga.htmlRómában győzött a Chievo/sport/focivilag/20020915romaban.html

A Lazio az azóta megboldogult KEK utolsó nyertese volt 1999-ben, azóta viszont nagyot fordult az egyesület sorsa. A rómaiaknak a nyáron katasztrofális anyagi helyzetük miatt el kellett adniuk legnagyobb sztárjaikat, a mostani szezont pedig egy hazai 4-2-es vereséggel kezdték a Chievo Verona ellen. A taljánok most a görög AO Xanthi ellen javíthatnak a Stadio Olimpicóban.