Társoldalunk:

Sztárklubok az UEFA-kupában is

Az angol Chelsea egy évvel korábban diadalmaskodott a kupagyőztesek között, az elmúlt két esztendőben azonban a londoniaknak nem sok sikerélményben volt részük a nemzetközi porondon. Előbb a svájci St. Gallen, majd pedig az izraeli Hapoel Tel-Aviv verte ki az angolokat, akiknek most a norvég Viking Stavanger ellen kell pályára lépniük.

A Chelsea-nek papíron nem okozhat gondot a stavangeri gárda, azonban a londoni csapat sérüléshullámmal küszködik: a csapatnak alig van egészséges védője Mario Melchiot, Albert Ferrer, Graeme Le Saux és Celestine Babayaro kidőlt a sorból, így elképzelhető, hogy az általában támadó középpályásként szereplő Mario Stanic játszik majd a hátsó alakzatban.

A három magyar együttesen kívül több másik csapatban is szerepelnek majd honfitársaink, sőt, lesz egy találkozó, ahol mind a két együttesben játszik majd magyar focista. Cipruson az APOEL Nicosia, amelyben Sztipánovics Barnabás várhatóan a kezdők között lesz, a Halmosi Péterrel felálló osztrák Grazer AK-t fogadja.

Egy másik grazi csapat, a Sturm (amelynek Korsós György és Szabics Imre is a tagja) is pályára lép, mégpedig a skót Livingston ellen, és nehéz lenne eldönteni, hogy melyik gárda az esélyesebb. A skótok az előző körben csak idegenben rúgott góllal verték ki a liechtensteini FC Vaduzt, a Sturm azonban krízisben van: két nappal ezelőtt lemondott a csapat mestere Ivica Oszim, aki helyett most ideiglenes jelleggel a csapat volt játékosa, Franco Foda vezeti az edzéseket. Kabát Péter a Denizlisporral a francia másodosztályú, a nemzetközi porondon kupagyőztesként induló FC Lorient ellen léphet pályára.

A minden bizonnyal Lisztes Krisztiánnal felálló Werder Bremen Ukrajnába utazik, hogy a Metalurg Donyeckkel játsszon, és a Schalkéhez hasonlóan leginkább azzal van elfoglalva, hogy milyen körülmények várják. Úgy látszik, a németek nem nagyon bíznak Kelet-Európában, hiszen a brémaiak saját szakáccsal és rengeteg élelmiszerrel együtt érkeztek meg Donyeckbe.

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKK