Vágólapra másolva!
Felemásra sikeredett labdarúgócsapataink fellépése, az UEFA-kupa első fordulójában. A Ferencváros sima, 4-0-s győzelmet aratott a Kocealispor ellen, amelynél a vereség hatására megingott Karaman edző pozíciója. Az Újpest remekül helyt állt Párizsban, míg Zágrábban Blazevic tökéletes jóstehetségét dicséri a sajtó.
Forrás: MTI
Gyepes remekül játszott Fotó: MTI

Tragédiaként értékelte csapata teljesítményét a Fanatik című török sportnapilap, amely természetesen kiemelten foglalkozott a találkozóval. A lap szakírója egyértelműen Tököli játékát emelte ki, azt, hogy a csatárral egyszerűen nem bírtak a török védők. Törökországi információk szerint egyébként a válogatott játékos miatt Magyarországra utazott a Genclerbirligi elnöke Ilhan Cavcav is, s a hírek szerint hajlandó lenne 300 ezer dollárt is adni a csatárért, ám egyelőre Tököli nem eladó.

A lap tudni véli, hogy a sikertelenség (beleértve az öt bajnoki vereséggel járó utolsó helyet is) miatt Hikmet Karaman vezetőedző helye is inog. A sajtó úgy értesült, hogy visszatérhet a csapat korábbi mestere, Güvenc Kurtar, de felmerült a Gaziantepspor egykori szakvezetőjének, Tevfik Lavnak és a szlovákiai Pecze Károlynak a neve is.

"Bár helyzeteinket egész jól kihasználtuk, nagyon nehéz második félidőt éltünk át. Reméltük, hogy gólokat szerzünk majd, de kulcskérdés volt a harmadik találat. Két hét múlva nagyon nehéz mérkőzést várok. Az Újpest elleni vereség után visszatértünk a kijelölt útra, célunk, hogy tovább folytassuk a menetelést" - nyilatkozta Garami József, a Ferencváros mestere.

"A második félidő elejét leszámítva végig mi irányítottunk, de a törököknek akkor sem volt veszélyes helyzetük, amikor átmenetileg visszaestünk. Ha a befejezéseknél jobban odafigyelünk, vagy több szerencsénk van, akkor nagyobb is lehetett volna a különbség. Nagyon kedvező helyzetből várhatjuk a visszavágót, de óriási hibát követnénk el, ha már most elkezdenénk a továbbjutást ünnepelni" - értékelt Tököli Attila a klub hivatalos honlapján.

Négyet lőtt a Fradi/sport/magyarfoci/20020919uefa.html

Gera Zoltán is szeretett volna gólt, gólokat lőni, de ezúttal meg kellett elégednie az előkészítő szereppel. "Nagyon szerettem volna gólt rúgni, és bár ez nem sikerült, úgy érzem így is hozzá tudtam tenni ehhez a nagyszerű győzelemhez. Remélem ezzel a győzelemmel kilábaltunk a kisebb hullámvölgyből, és a bajnokságban is ugyanott folytatjuk, ahol este abbahagytuk."