Vágólapra másolva!
A Videoton csapata mostanság a szurkolói botrányok, sorozatos vereségek miatt beszédtéma a szurkolók körében, a gárda mestere, Várhidi Péter mégis úgy nyilatkozott, nincs pánik a székesfehérváriaknál.

A Videoton együttesénél egyre nagyobb a káosz. A stadion építése egyelőre stagnál, a szurkolók Győr elleni verekedése miatt a csapat két hazai meccsét is zárt kapuk mögött köteles megrendezni. A múlt héten ráadásul lemondott Viniczai Tibor, a Videoton Labdarúgó Kft. ügyvezető igazgatója, amit azzal indokolt, hogy az önkormányzati választásokon indul, s a két tisztség számára összeegyeztethetetlen.

A fehérváriaknál köztudott, hogy a távozó sportvezetőnek komoly szava volt a "Vidi" keretének nyári kialakításában. A csapat soproni veresége tovább rontotta a hangulatot a Sóstói-stadionban, az edzőváltás is szóba került.

- Ön is hallja a pletykákat, melyek a trénerváltásról szólnak?
- Persze, hogy hallom, de nem vagyok ideges emiatt, s érintve sem érzem magam, hiszen számonkérni csak akkor lehet egy edzőtől, ha megkapja az elképzeléseihez szükséges feltételeket. Akkor is kritizálhatják, ha a csapata szervezetlen, ám erről a Videotonnál szó sincs. Megjegyzem, tavaly, amikor pedig az élbolyban tanyáztunk, a jövő érdekében jeleztem a vezetőknek, sürgősen csatárt kell igazolnunk, különben baj lesz. Sajnos igazam lett, nincs ki gólt lőjön a csapatban.

A Borsodi Liga állása és mesterlövészei/sport/magyarfoci/20020920aborsodi.html

- Ez a legnagyobb szakmai problémája a csapaton belül?
- Egyértelműen ez. Két csatárunk, Földes és Terjék sérült, egyedül Gajicsra számíthatok elöl, a brazil Sorato használhatatlan, s ezt megmondtam már akkor is, amikor visszahozták. A 34 éves brazil egyszerűen leeresztett, képtelen segíteni a gondjainkon, óriási tévedés volt az újbóli leigazolása, de hiába érveltem a szerződtetése ellen, mégis visszaigazolták. Hétről hétre ráadásul lehetetlen lehozni a mérkőzéseket kapott találat nélkül, erre a mostani Videoton alkalmatlan. Ebben szerepet játszik az is, hogy Pomper későn és felkészületlenül került vissza a klubhoz, így a hátsó stabilitásunk sem lett az igazi.

- Nyílván a zárt kapus fellépések sem segítik majd a felzárkózást.
- Persze, hogy nem, elvégre nézők nélkül semmit sem ér ez a szép játék, ugyanakkor a sivár lelátó látványa az ellenfél számára sem "élmény".

- Mennyire érzékelhető a káosz a klubon belül?
- Nincs módosítás a tervekben, s nincs pánik sem. A csapat alapjátéka adott, ám csak ismételni tudom magam, jelenleg fogalmam nincs, ki lő majd gólt nálunk.

Bánki József