Vágólapra másolva!

A múlt heti nyitó felvonás számos váratlan eredményt hozott, ezért több sztárcsapat a javítás szándékával várja a folytatást.

A legkellemetlenebb meglepetés az utóbbi sorozatban döntőt játszó Bayer Leverkusent érte, a pireuszi 6-2-es megalázó kudarcra nem lehet magyarázat Michael Ballack és Zé Roberto nyári távozása. Ráadásul a bajnokságban is vergődik a hat meccsből hármat elveszítő német együttes, így kedden szinte maximális teljesítményre lesz szüksége ahhoz, hogy a 2001/02-es kiírás elődöntőjének "visszavágóján" jó eredményt érjen el a Manchester United ellen.

BL 2002-2003 - a csapatok/sport/focivilag/bl/20020913bl20022003.htmlCsoportállások az első BL-körben/sport/focivilag/bl/20020917csoportallasok.htmlSMS-tudósítás a Bajnokok Ligájáról/sport/focivilag/bl/20020913smstudositas.html

A 2001-es BL-győztes Bayern München 3-2-es hazai vereséggel kezdett a Deportivo La Corunával szemben, s a 2. fordulóban legalább döntetlent kell játszania a francia RC Lens otthonában, ha nem akar rossz pozícióba kerülni.

A spanyolok a nyáron kiválóan erősítő (Rivaldo, Seedorf, Nesta és Tomasson is érkezett) AC Milant fogadják a legalább két hónapig harcképtelen válogatott klasszis, Valerón nélkül. A 27 éves középpályás a bolíviai Juan Manuel Pena durva belépőjének következtében szárkapocscsont-törést szenvedett a vasárnapi, Valladolid elleni bajnokin.

Nagy csatának ígérkezik az FC Barcelona isztambuli találkozója is. A Galatasaray otthonában egyetlen csapat sem mehet biztosra, a katalánoknak közel csúcsteljesítményt kell nyújtania ahhoz, hogy elhozzák Törökországból a három pontot.

A szerdai meccsek közül az Ajax Amsterdam milánói látogatása emelkedik ki. Az évekig szenvedő hollandok ismét Európa legjobbjai közé igyekeznek, s az Internazionale elleni rangadó sokat elárul majd a tehetséges fiatalok tudásáról.

Real Madrid Fan Clubhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=27000A BL programja/sport/focivilag/bl/20020829abajnokok.htmlRonaldo: nem vagyok áruló!/sport/focivilag/20020922angulo.html?pIdx=1

A Real Madrid könnyű fellépésre számíthat a belga Genkkel szemben, az egyetlen izgalmat Ronaldo játéka jelentheti. A brazil világbajnok és vb-gólkirály kisebb sérülés után most mutatkozhat be a spanyol főváros elitcsapatában, bár hiánya sem okozhat fejtörést Vicente del Bosque vezetőedzőnek.

A világ egyik legjobb labdarúgójának tartott Ronaldo számára a legszebb születésnapi ajándék lenne, ha szerdán bemutatkozhatna a Real Madridban. "Egyelőre csak reménykedem, de különösebb akadályát nem látom a játéknak" - mondta az elmúlt hetekben kisebb lábsérüléssel bajlódó sztár, aki vasárnap ünnepelte 26. születésnapját.

A Real Madrid múlt kedden Ronaldo távollétében is 3-0-ra győzött az AS Roma vendégeként a BL csoportküzdelmeinek nyitó fordulójában.