Társoldalunk:

Pontot rabolt a Loki az Üllői útról

A Borsodi Liga nyolcadik fordulójának záró mérkőzésén a Ferencváros 0-0-s döntetlent játszott a Debrecennel.
Forrás: MTI
Kriston is úgy gondolta, hogy Vincze kezezésénél büntető járt volna a Fradinak
Fotó: MTI
Borsodi Liga, nyolcadik forduló:
Ferencváros - Debrecen 0-0
Üllői út, 3000 néző
vezette: Juhos
Ferencváros: Szűcs - Vukmir, Cheregi, Gyepes - Kriston, Lipcsei, Kapic, Szkukalek - Gera (Jovic 76.), Tököli, Leandro (Szili 57.).
Debrecen: Tomic - Balog Zs., Máté, Szekeres, Hanák (Selymes 58.) - Vincze G. (Kiss Z. 75.), Habi, Sándor, Böőr - Dombi, Sumudica (Bajzát 59.).
sárga lap: Szkukalek (54.), Cheregi (74.), illetve Vincze G. (33.), Hanák (42.), Sándor (79.)

Írjuk a rossz idő, a szemerkélő eső és a csúszós gyep számlájára, hogy ilyen kevesen - mindössze háromezren - voltak kíváncsiak hétfő este a Ferencváros-Debrecen bajnokira az Üllői úton. Igaz, akik vállalták a megpróbáltatásokat, további kínoknak tették ki magukat, hiszen az első félidőben egyetlen épkézláb, gólveszélyes jelenetet láthattunk: a 15. percben Lipcsei egy keresztlabdát kapásból lőtt kapura, körülbelül félméternyit tévedett. Talán csak az érdemel említést ebből az időszakból, hogy a ferencvárosi ultrák nem sajnálták a festéket, hiszen a következő felirat virított a transzparensükön: "Politika a futballban. Magas jegyárak a lepusztult stadionokban. Pénzéhes, korrupt klubvezetők, nézhetetlen foci a pályákon, szenzációhajhász, hazug média, indokolatlanul provokatív rendőrség. Miattunk konganak a lelátók?"

A második félidőben aztán pici futballról is beszélhettünk, ám a nézők kényeztetéséről szó sem volt. Az FTC fokozatosan átvette az irányítást, s az 53. percben meg is szerezhette volna a vezetést, amikor a debreceni Vincze Gábor a tizenhatoson belül kézzel vitte el a labdát, ám Juhos játékvezető nem sípolt és asszisztense sem jelezte az esetet. A hajrában Tököli Attila révén több helyzete is volt a Fradinak, közben Szekeres lefejelte a vele kakaskodó Jovicot - ezúttal is néma maradt a síp -, s mivel a hazaiak rendre elpuskázták a ziccereiket, maradt a gólnélküli döntetlen, aminek csupán a húszfős debreceni szurkoló örülthetett a helyszínen.

Garami József (FTC): "Nem sikerült feltörnünk a stabilan védekező debreceniek védelmét, s az első 45 percben gyengén is futballoztunk, amit a mély talaj számlájára írok. Szünet után játékosaink jobban alkalmazkodtak a talajhoz, helyzeteink is adódtak, de azokat rendre ki is hagytuk. Tipikus egygólos mérkőzés volt, s bár lehetőségeink alapján közelebb álltunk a győzelemhez, helyzetekért nem adnak több pontot."

Szentes Lázár (Debrecen): "Az első félidő nagyon nem tetszett, csapatom ugyanis nem azt játszotta, amit tud. Tartózkodóan, bátortalanul futballoztunk. A második félidőben tudtuk, hogy a Ferencváros nagy erőket mozgósít a győzelem érdekében, így is lett, de sikerült elvinnünk legalább az egyik pontot az Üllői útról. Ettől függetlenül ezúttal csak a védekezésünkkel lehettem elégedett."

Bánki József

KAPCSOLÓDÓ CIKK