Vágólapra másolva!
Rangadóval indult a Borsodi Liga kilencedik fordulója, hiszen a negyedik Ferencváros a második Győr otthonába látogatott. Az első félidő nagy taktikai csatát és kevés eseményt hozott. A szünet után a Fradi két gyors góllal eldöntötte a három pont sorsát, a vendéglátóknak a hajrában már csak a szépítésre futotta.

Borsodi Liga, 9. forduló:
Győri ETO - Ferencváros 1-2 (0-0)
Győr, 5000 néző
vezette: Sápi
Győr: Sebők - Lakos, Karabatic, Böjte (Kartelo, 70.) - Peric (Mracskó, 74.), Jovanovic (Semenik, 62.), Szanyó, Németh, Hucika - Herczeg, Nicsenko
FTC: Szűcs - Bognár, Vukmir, Gyepes, Szkukalek - Kriston, Lipcsei, Kapic, Leandro (Szili, 46.) - Gera (Andone, 89.), Tököli (Jovic, 87.)
gól: Szanyó (90.), illetve Gera (46.), Szili (57.)
kiállítva: Jovic (91.)
sárga lap: Böjte (9.), Peric (70.), illetve Gera (68.)

Kezdetben a Fradi játszott veszélyesebben, az ETO viszont a sok pontatlanság miatt nem tudott góllal kecsegtető akciókat vezetni. A szünet után a Ferencváros egy gyors góllal vezetést szerzett, majd Gera találata után nem sokkal Szili is bevette Sebők kapuját. Ezután ellaposodott a meccs, csak időként volt paprikás a hangulat, például amikor Gera belépője nyomán Böjte részleges bokaszalagszakadást szenvedett, és le kellett cserélni.

Az ETO játékában kevés volt az átütőerő, a szépítés csak nem sokkal a lefújás előtt sikerült az ötlettelen támadójátákot mutató hazaiaknak. A Ferencváros győzelme megérdemelt.

16. perc: ferencvárosi támadás végén Leandro 16 méterről lőtt, az elmozduló Sebők lábbal hárított a gólvonalon.

18. perc: Gera 14 méterről a jobb kapufát találta el.

32. perc: Herczeg átjátszotta Gyepest, visszagurított az üresen álló Szanyó elé, aki 15 méterről a bal kapufa mellé helyezett.

44. perc: Szanyó szabadrúgásába Nicsenko beleért a rövidsaroknál, a felperdülő labda Szűcsről vágódott a léc fölé.

46. perc: Kriston jobb oldali beívelése után Gera 8 méterről fejelt a győri kapuba (0-1).

57. perc: Gera futott el a bal oldalon, középreadását követően Szili 8 méterről lőtt a kapu közepébe (0-2).

A Borsodi Liga állása és mesterlövészei/sport/magyarfoci/20020927aborsodi.htmlEredmények, menetrend /sport/magyarfoci/20020719aborsodi.html

90. perc: Németh szabadrúgása után Szanyó fejelt a hálóba (1-2).

91. perc: Sápi piros lapot mutatott fel a mindössze négy perccel korábban pályára lépő, törlesztő Jovicnak.

Tamási Zsolt, a Győr vezetőedzője: "Nagyon csalódott vagyok, mert az első félidőben mi irányítottuk a játékot. Szünet után a gyors gól sokkolta a csapatot. Nagy erőket mozgósítottunk az egyenlítésért, de csak a szépítés sikerült."

Garami József, az FTC szakmai igazgatója: "Jó színvonalú mérkőzésen mindkét csapat győzelemre játszott, a három pontot végül nekünk sikerült megszerezni. A vezető gól megnyugtatta a csapatomat, és utána már megérdemelten szereztük meg a győzelmet."

Papp Győző