Vágólapra másolva!
Komoly rangadókra kerül sor a hét végén Európa vezető futballbajnokságaiban, még akkor is, ha némely esetben, mint például a Bayer Leverkusen - Bayern München találkozón, nem az adott liga legjobbjai néznek farkasszemet egymással. A legnagyobb érdeklődés még mindig a vegetáló AS Romát kíséri, amely idén nem nyert még mérkőzést.

A Bundesliga hetedik fordulójának slágermérkőzésén a tavalyi évad két nagy riválisa, az idén gyengélkedő Bayer Leverkusen és a bronzérmes Bayern München csap össze. Szegény hazai együttest nemcsak a sikertelenség, de még a statisztika kellemetlen mutatója is sújtja: az elmúlt négy hazai összecsapáson mindössze egy győzelemre futotta a bajorok ellen, az is három évaddal ezelőtt. Klaus Topmöller nem számíthat az eltiltott Berbatovra, valamint a sérült Nowotny, Sebescen, Placente, Juan, Preuss ötösre, de Lucio, Brdaric és a BL-meccsen korán lecserélt Neuville sem egészséges. A bajoroknál Lizarazu, Scholl, Santa Cruz és Deisler nem játszik, Salihamidzic és Jeremies kispadra kerül.

Az alsóházi rangadón a Cottbus a Wolfsburgot fogadja, s lehet, idén másodszor nem lesz a kezdőcsapat tagja Miriuta. Schröder, Vagner, Franklin és Reichenberger hiányzik, a túloldalon Greiner, Weiser és Christiansen harcképtelen.

A Hertha Münchenbe az 1860 vendégeként érkezik, s azzal a tudattal, hogy ugyan 1997 és 2000 között háromszor is vereséget szenvedett, legutóbbi két fellépésén még gólt sem kapott (0-3, 0-1). A hazai együttesben Stranzl, Tyce, Max és Pürk sérült, Görlitz, valamint Cescutti pedig visszakerült az amatőrök közé. A Hertha mestere, Huub Stevens - a Kicker szerint - a Hamburg elleni győztes csapatot küldi majd pályára, azaz Király és Dárdai is kezdő lesz. A hiányzók száma elég sok: kimarad Sverrisson, Tretschok, Alves, Schmidt, Simunic, Nene és Beinlich is.

Bundesliga 2002/2003 - menetrend/sport/focivilag/20020809bundesliga.htmlA Bundesliga állása és mesterlövészei/sport/focivilag/20020921abundesliga.html

A Werder Bremen a Bochum otthonában folytathatja remek szereplését, igaz, a Ruhrstadionban az utolsó hat találkozójukon három döntetlen mellett háromszor a hazai együttes nyert. Neururer edző munkáját ráadásul sem sérülés, sem eltiltás nem hátráltatta, míg brémai részről Baumann, Banovic, Wehlage, Barten és Fridrich is maródi, Tjikuzu az amatőrök között bűnhődik, Micoud pedig kiállítása miatt kivételesen egyedül hagyja az irányítói szerepkörben Lisztes Krisztiánt.