Vágólapra másolva!
Úgy látszik, az FC Barcelona és a River Plate vezetői között létezik valamiféle megegyezés, amely szerint a katalánok elsőként csaphatnak le az argentin klub sztárjaira. Tavaly nyáron a kapus Roberto Bonano és a csatár Javier Saviola igazolt a Barcába, most pedig Andrés D'Alessandrót szeretnék "rásózni" Louis van Gaal együttesére - még ha a tréner nem is nagyon kér belőle.

A Barca az utóbbi időben különösen "rákapott" az argentin játékosokra, hiszen a fent említett két labdarúgón kívül idén nyáron még egy gaucho igazolt a katalánokhoz. Igaz, Juan Román Riquelme nem a River Plate-től, hanem annak ősi riválisától, a Boca Juniorstól érkezett. Egyvalami azonban összekötheti Riquelme és D'Alessandro esetleges transzferét: a csapat mestere, Louis van Gaal egyikük leigazolását sem igényelte különösebben. Riquelmét szinte Van Gaal háta mögött vitték a Barcelonába, a holland tréner, aki a nyáron érkezett a klubhoz, ugyanis inkább egy befejező csatárt vagy egy hátvédet szeretett volna szerződtetni. Mindez meg is látszik az eddigi mérkőzéseken: Riquelme eddig mindannyiszor a kispadon kapott helyet, és csak csereként lépett pályára. A szakvezető eddig végig ragaszkodott az általa elképzelt ideális kezdő tizenegyhez, amelyben Riquelmének sehogyan sincsen hely, hiszen ebben a formációban a klasszikus irányító középpályás posztja helyett inkább a szélsőkön és a szárnyjátékon van a hangsúly.

Barcelona/sport/focivilag/bl/20020916barcelona.html

Riquelmét majd egy évig "kerülgette" a Barcelona, és hosszas huzavona után igazolta le a nyáron - könnyen lehetséges, hogy D'Alessandróra is hasonló sors vár. Az ő neve még januárban merült fel először a katalánoknál, igaz, akkor majd mindegyik európai élcsapattal kapcsolatba hozták a fiatal futballistaként, aki valósággal berobbant az argentin futballba, és a 2001-es aperturában 6 gólt ért el. Az 1981 áprilisában született szélső iránt a Barcelonán kívül leginkább a Juventus érdeklődött, de most úgy tűnik, hogy a Barca esélyei jobbak a megszerzésére. A nyáron olyan hírek is felmerültek, hogy a két klub előszerződést kötött egymással, a minap pedig a River alelnöke, Julio Machi valósággal felajánlotta a futballistát a katalánoknak. "Nagyon szeretném, ha D'Alessandro a Barcelonába igazolna, biztos vagyok benne, hogy Saviolával kiváló duót alkotnának. A szurkolók nagyon jók járnának, ha ismét együtt láthatnák ezt a két kiváló támadót" - jelentette ki az alelnök.

A Primera Division állása/sport/focivilag/20020929aprimera.htmlPrimera Division 2002/2003 - menetrend/sport/focivilag/20020830primera.html

Az átigazolási időszak januárban kezdődik majd el, és sokak szerint D'Alessandro már akkor a Barcelonába igazolhat, ám Van Gaal elsősorban továbbra is a védelmet szeretné megerősíteni. Egyelőre mindegyik tétmeccsen a Puyol, Frank de Boer, Fernando Navarro triót küldte a pályára a hátsó alakzatban, és nagyon úgy tűnik, hogy a trénernek nincs más alternatívája. Michael Reizigerrel és Philippe Christanvallal a szakvezető valahogyan nincsen kibékülve (ne feledjük, két válogatott focistáról van szó!), Patrik Andersson pedig csak most épült fel sérüléséből. Ezt alapul véve januárban az elsődleges feladatnak egy hátvéd igazolása tűnik a katalánok számára - de mint tudjuk, nyáron is Riquelme érkezett.