Vágólapra másolva!
Már korábban is hatalmas győzni akarásáról volt híres Urbán Flórián, így nem meglepő, hogy csapattársai nevében kijelentette: a három pontért utazik válogatottunk a svédországi Eb-selejtezőre. A rutinos, 34 éves védő egyébként fárasztó hónapokat tudhat maga mögött, hiszen a ZTE stadionjának átépítése miatt rendre idegenben léptek pályára, így némi túlzással nyár óta egy Ikarus buszban töltik idejük nagy részét a zalai futballisták.
Forrás: MTI
"Engem nem érdekel, milyen sztá-rok ellen készülünk, az én szemem előtt mindenkor a győzelem lebeg"
Fotó: MTI


- Miként képes kipihenni a heti két-három mérkőzés fáradalmait és az utazásokat?
- Szerencsére imádok futballozni, így ezzel nincs gondom, inkább az bánt, hogy a családdal nem tudok eleget együtt lenni. A válogatottság azonban abszolút feldob, ezért minden áldozatra képes lennék.

- Milyen a hangulat a tatai edzőtáborban?
- Bátran kijelenthetem, régen volt ilyen összetartó és egységes a társaság. Annak idején akadtak itt is súrlódások, ám mostanában remek a hangulat, és mindenki segíti a másikat a győzelem elérése érdekében.

- Mennyire bízik a stockholmi sikerben?

SMS-tudósítás a svéd-magyarról/sport/magyarfoci/20021007smstudositas.html

- A Manchester United ellen is mondtam, ezt most is megismétlem, engem nem érdekel, milyen sztárok ellen készülünk, az én szemem előtt mindenkor a győzelem lebeg. Ennek megfelelően lépek pályára Stockholmban is, s ezt a többiektől is elvárom.

- Csak halkan jegyzem meg, az utóbbi időben mintha stabilabb lenne a válogatott csapatjátéka.
- Magam is így látom, az utóbbi két mérkőzésen bíztató volt a csapat együtt mozgása, a védekezése és a mentalitása is. Persze ennek az eredményben is jelentkeznie kell, már Stockholmban is.

Bánki József