Vágólapra másolva!
A Valencia együttese ebben a szezonban sokkal gólerősebben futballozik, mint az előző idényben, ám ennek ellenére a csapat edzője, Rafa Benítez szerint a játékoskeretben még elkelne egy igazi gólvágó csatár. A trénernek természetesen a kiszemeltje is megvan, aki nem más, mint a Chelsea holland futballistája, Jimmy Floyd Hasselbaink, akit a nyáron a Barcelona is szeretett volna leigazolni.

A Valencia a legutóbbi fordulóban ugyan vereséget szenvedett a spanyol pontvadászatban (igaz, ehhez az is kellett, hogy Baraja két tizenegyest is kihagyjon a Celta Vigo ellen), és ezzel lecsúszott az első helyről, de a bajnokcsapatnak így is remekül megy a játék. A gárda az elmúlt idényben elsősorban kiváló védelmének köszönhetően végzett az élen, a jelenlegi szezonban viszont a gólszerzés is jól megy az együttesnek, amit például a BL-ben az FC Baselnek rúgott hatos is bizonyított.

BL: Hatot rúgott a Valencia/sport/focivilag/bl/20021002realveresre.html

Mindez azonban nem annyira a csatároknak, hanem a középpályás-sor feljavulásának köszönhető, különösen a játékmester Pablo Aimar futballozik ellenállhatatlanul. Benítez mester ráadásul az egycsatáros játék híve, és ebből a szempontból a Valencia játékoskerete még túl is van telítve, hiszen Salva, Juan Sánchez, Mista és John Carew is a tréner rendelkezésére áll, akik közül az esetek túlnyomó többségében egyszerre csak egy játékos szokott a kezdő tizenegyben szerepelni.

Mindezek ellenére Benítez úgy véli, hogy még egy gólvágóra szüksége lenne ahhoz, hogy csapata igazán eredményes legyen. Ennek elsődleges oka az, hogy a tréner a rotációs szisztéma híve, és igyekszik gyakran változtatni az egy szem pályára küldött támadó kilétét: az eddig lejátszott öt bajnokiból Carew háromszor, Mista, Sánchez és Salva pedig egyszer-egyszer szerepelt a kezdő tizenegyben (ebből is látszik, hogy egy alkalommal a kétcsatáros formációt választotta az edző). Jelenleg egyébként úgy tűnik, hogy leginkább Salva az, akire Benítez legkevésbé számít, hiszen ő a második játéknap óta még csak csereként sem kapott lehetőséget.

A Primera Division állása/sport/focivilag/20021007aprimera.html

Elképzelhető tehát, hogy ő a télen, az átigazolási időszak megnyílásával elhagyja a klubot, az Atlético Madrid máris bejelentkezett érte, és ha valóban így lesz, akkor a Valenciának mindenképpen szüksége lesz még egy támadóra.

Benítez azt szeretné, ha ez a csatár Hasselbaink lenne, aki az utóbbi időben nem a legjobban érzi magát a Chelsea-nél. A holland támadó az előző két idényben alapember volt a londoni klubnál, nem véletlenül, hiszen mindkét szezonban 23 gólt ért el, ám ebben a szezonban nem megy neki a játék. A nyáron kapcsolatba hozták a Barcelonával, és állítólag ő maga is azt nyilatkozta, hogy szívesen szerződne a katalánokhoz, a transzfer azonban nem jött lére, Hasselbaink viszont elveszítette biztos helyét a kezdő tizenegyben.

Az eddigi kilenc bajnoki közül kétszer csak csere volt, további két alkalommal pedig már a szünetben lehozták a pályáról - nem véletlenül, eddig ugyanis csak egy gólt szerzett, azt is tizenegyből, miközben a sokadvirágzását élő Gianfranco Zola már hatnál tart. Éppen ezért a Chelsea-nél úgy gondolkozhatnak, hogy érdemesebb most túladni rajta, amikor még viszonylag nagy összeget lehet bezsebelni érte. A kérdés már csak az, hogy a Valencia mennyit hajlandó érte kifizetni: a nyáron állítólag 18 millió eurót adtak volna Hasselbainkért, de a Chelsea annyiért nem engedte el.