Társoldalunk:

Gellei elégedett, Urbán szerint nyerhettünk volna

Nagy meglepetést és csalódást okozott Lengyelországban a válogatott lettektől elszenvedett 1-0-s veresége. Michal Listkiewicz, a lengyel szövetség elnöke szerint a lettek Varsóban bebizonyították, hogy veszélyesek és számolni kell velük. "Fő adujuk az összjáték és a taktikai fegyelem" - mondta az egykori játékvezető. "Két-három kitűnően képzett, tapasztalt játékosuk sikerrel irányítja a többieket. Egyszerű, de nagyon eredményes futballt játszanak."

A lengyel csapat előtt még hat találkozó áll, és mindenáron pótolnia kell az elveszített pontokat. Sok függ a magyarok elleni márciusi mérkőzéstől: ha győznek, akkor marad esélyük. "A vereség ellenére jól játszottunk" - nyilatkozott Listkiewicz. "A válogatott bebizonyította, hogy tud harcolni, és hátrányban sem omlik össze. A következő Eb-selejtező szerencsére csak fél év múlva következik, és addig javulhat a teljesítményünk."   

A kudarc váratlanul érte Zbigniew Boniek szövetségi kapitányt is. Az egykori kiváló futballista legrosszabb esetben döntetlenre számított, a vereség meg sem fordult a fejében. "Hat pontot terveztünk erre az évre" - jelentette ki. "Mégsem lehet a játékosokat hibáztatni, a csapat még fiatal. A meccs után azt mondtam a fiúknak, hogy a jellem a nehéz percekben mutatkozik meg. El kell fogadniuk ezt az eredményt, és tovább kell küzdeni. Mindenesetre alaposan kielemezzük a vereség okait.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK