Társoldalunk:

Gellei is örül a közvetítésnek

Leplezetlen örömmel értékelte a svédországi Eb-selejtezőt, ám hétfőtől már a San Marino elleni, Megyeri úton rendezendő újabb fellépésre koncentrált Gellei Imre, a magyar válogatott szövetségi kapitánya. És elmondta, a sérüléssel bajlódó Keneseit Fehér Miklós vagy Gera Zoltán pótolhatja.

Legyőzte San Marinót az olimpiai válogatott

MTI
Gellei a korai gólban bízik
 - Az év eleji bukdácsolásokat követően végig biztos volt abban, hogy a svédországi selejtezőre összeáll az együttes?
- Igen, végig hittem ebben, igaz, a spanyolok és az izlandiak elleni barátságos meccsek is kellettek ahhoz, hogy végleg megbizonyosodjak az igazamról. Kellettek ugyanis a rutinos játékosok a csapatba, mindezt a svédek elleni csata is fényesen igazolta.

- Akadt olyan labdarúgó, akivel elégedetlen volt Stockholmban?
- Volt ilyen, de már csak a jó eredmény és a hozzáállása miatt is méltatlan lenne a nyilvánosság előtt is megrónom az illetőt, elég, hogy megbeszéltem vele, legközelebb többet várok tőle.

- A közvélemény elvárásai közül melyiket tartja reálisabbnak, a gólarányjavítást, vagy azt, hogy a lényeg a három pont megszerzésén van?
- A két vélemény között ingadozom, elvégre illene magabiztosan nyernünk a Megyeri úton, ám ha azt veszem alapul, hogy San Marino ellen a lengyelek csak a 76. percben szerezték meg a vezetést, s végül 2-0-ra győztek, akkor magam is a három pont begyűjtését tartom a legfontosabbnak. Persze, ha lehet, mindezt jó játékkal és sok rúgott góllal tegyük meg. Egy biztos, egy bekkelő ellenfélre kell felkészülnünk, mivel a San Marino-i gárda eddigi fellépésein rendre tíz emberrel védekezett. Most sem lesz másképp, ezért lesz szükség a kapu előtt az improvizációra, no meg arra, hogy minél előbb sikerüljön megszereznünk a vezetést, ezzel a magunk dolgát könnyítenénk meg a továbbiakban.

- Az összeállításban tervez változtatásokat?
- Kenesei kisebb sérülése miatt lehet, hogy kénytelen leszek váltani a Svédországban szerepelt együttesen. Amennyiben a ZTE centere nem gyógyul meg szerda estéig, úgy Gera Zoltán vagy Fehér Miklós helyettesítheti.

- Bizonyára hallotta, hogy a televízió közvetíti a meccset...
- Örülök neki. Ez a csapat tényleg megérdemli, hogy minél többen lássák a mérkőzéseit, s ezt nem csak a valóban jó játékkal elért stockholmi 1-1-re értem. Reményeim a távolabbi jövőt érintik, ám most a leglényegesebb a San Marino elleni siker, a csapat és a szurkolók közös öröme.

Bánki József

KAPCSOLÓDÓ CIKK