Társoldalunk:

Felbolydult a brit futballvilág

Forrás: EPA
Mi lesz veled, Mick?Fotó: EPA

Ugyan nem tartozik a brit nemzetközösséghez, mégis meg kell említeni Írország szereplését. Az utóbbi évtized egyik európai élcsapata, amely a világbajnokságon is kiválóan szerepelt (a nyolcaddöntőben büntetőkkel esett csak ki a spanyolokkal szemben), az Eb-selejtezőket két vereséggel kezdte, Oroszországban 4-2-re, legutóbb pedig hazai pályán 2-1-re kapott ki. A Svájc elleni zakót már Mick McCarthy kapitány is nehezen tudta megmagyarázni, sőt bevallotta, várja a média teljes joggal elvárható kritikáját is. "Szerződésem 2004-ig szól, hacsak valaki nem mond nekem valami mást. Nem szeretnék felállni a kispadról, de ha ez a kérés, teljesítem. És kihúzva, büszkén teszem mindezt, mert én mindig a legjobbat akartam és a legjobbat nyújtottam" - mondta a kapitány. A válogatott 0-1 után a 78. percben tudott egyenlíteni, ám a csereként beálló svájci Celestini a hajrában begyötörte a győztes gólt.

"Teljesen csalódott vagyok, nem játszottunk úgy, ahogy valójában tudunk. Bevallom, már egy pontot is elfogadtam volna, de úgy küldtem játékosaimat pályára, hogy tegyenek meg mindent a győzelemért. A tabellára nézve látszik, milyen nehéz a helyzetünk: Svájcban győznünk kell, s itthon meg kell vernünk az oroszokat" - elemezte a közeljövőt McCarthy.

"Az útjelző tábla előre mutat" - írja a Neue Zürcher Zeitung, kiemelve, hogy Kobi Kühn kapitány kiváló védekező taktikájának köszönhetően 1948 óta először sikerült nyernie a svájci csapatnak Írországban. A Der Bund is lelkendezve adja hírül: "Megmaradt az Eb-esély!"

Pincési László

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKK