Vágólapra másolva!
Gellei Imre, a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya tudta, hogy csapatának nem lesz könnyű dolga az Európa-bajnoki selejtező negyedik csoportjának leggyengébb együtteseként számon tartott San Marinóval szemben, de bevallotta: ekkora ellenállásra nem számított.

"Az első félidőben meglepően jól állták az utunkat, óriási erőfeszítéseket tettek, hogy megóvják kapujukat a góltól" - értékelt szakvezető. "Nagyon nehéz olyan együttes ellen játszani, amelyik tíz emberrel védekezik, s azért nem sikerült megtörnünk őket, mert játékosaim nem voltak elég gyorsak, kevés cselt csináltak."

A szünetben még 0-0-ra állt a Megyeri úti mérkőzés, de a második játékrészre becserélt Gera Zoltán parádés találataival gólokra váltotta az addigi meddő fölényt, s mesterhármasával kialakította a 3-0-ás végeredményt.

Menetrend, eredmények/sport/focivilag/20020905azebselejtezok.htmlA 4. csoport állása/sport/focivilag/200209054csoport.htmlGera csodálatos estéjehttp://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=48304Eb-selejtezőkhttp://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=43415

"Kivételes teljesítménnyel örvendeztette meg a szurkolókat, de természetesen a társak is kellettek ehhez a produkcióhoz" - mondta róla Gellei, majd elárulta: "A ferencvárosi csatár az összecsapás előtt a tatai edzőtáborban felejtette az útlevelét, amelyet minden nemzetközi találkozó előtt be kell mutatni a játékvezetőnek. Még szerencse, hogy időben utána hozták, egyébként nem léphetett volna pályára."

Most, hogy a csoport valamennyi csapata túlvan a selejtező egynegyedén, a szövetségi kapitány változatlanul úgy véli: még mindig négy esélyese van a továbbjutásnak. "Jól sikerült a rajt, remélem, hogy jövőre is olyan egységesen és fegyelmezetten játszunk majd, mint Svédországban és a Megyeri úton" - bizakodott Gellei.