Vágólapra másolva!
Rafael Benitez vezetőedző 2005. június 30-ig meghosszabbította szerződését a spanyol Valencia labdarúgócsapatával, az olasz bajnokságban szereplő Roma trénere, Fabio Capello pedig kijelentette: 2005-ben lejáró szerződése után visszavonul.

Rafael Benitez, a Valencia 42 éves szakembere tavaly nyáron váltotta az Internazionaléhoz távozott Hector Cúpert, s neki már az első idényben sikerült az, ami az argentin trénernek nem: bajnok lett együttesével. Irányításával 33 mérkőzést nyertek meg, tizenhlt végződött döntetlenre és mindössze tízszer kaptak ki. A címvédő most, az ötödik forduló után az ötödik helyen áll tíz ponttal, hárommal lemaradva az éllovas Celta Vigo mögött.

Olaszországban Fabio Capello, a Roma vezetőedzője ismét leszögezte, hogy 2005-ben lejáró szerződése után visszavonul. "Az elhatározásom végleges: kitöltöm a megbízatásomat, aztán vége" - mondta az 55 éves tréner, majd hozzáfűzte: "Csak egy esetben folytatom: ha egy fantasztikus külföldi ajánlatot kapok. Erre azonban kevés az esély. Capello kijelentette, hogy nincs szándékában megpályázni a kapitányi posztot, ha menesztik Giovanni Trapattonit. "Nincs semmi kedvem hozzá."

A világhírű tréner két idénnyel ezelőtt bajnoki címet nyert a fővárosi együttessel, amely 18 évet várt a dicsőségre. Áprilisban a 2000-2001-es szezon legjobb olasz edzőjévé választották, az 1991-1992-es és az 1993-1994-es szezon után már harmadszor érte ez a megtiszteltetés, akkor még a Milan mestere volt.