Vágólapra másolva!
Az elmúlt idényben a szakértők leginkább a védelmet tartották a Manchester United sebezhető pontjának, ám a Vörös Ördögök a nyáron Rio Ferdinand leigazolásával segítettek a problémán. A hátsó alakzat most már sokkal stabilabb, ám ezúttal a csatársorban akadnak gondok: a klubnak ugyanis túl kevés támadója van, éppen ezért Alex Ferguson a télen szeretne egy csatárt szerződtetni.

Az elmúlt években a MU elsősorban a kiváló és rendkívül gólképes támadósorának köszönhetően szerezte a pontokat: a csapat ugyan sok gólt kapott, de általában még többet rúgott, és így gyűjtötte be a győzelmeket. A helyzet ebben a szezonban azonban a visszájára fordult: a Vörös Ördögök a Premier League-ben tíz forduló alatt mindössze 13 gólt értek, ami kevesebb, mint a fele az Arsenal találatainak, azonban a védelem sokkal acélosabb lett. Tíz meccsen csupán hétszer kapitulált a hátsó alakzat, ami a második legjobb teljesítmény az angol élvonalban. A manchesteriek mindössze egyszer kaptak egynél több gólt a bajnokságban, négy alkalommal pedig teljesen sikerült megőrizniük a hálójukat.

BL-csoportállások/sport/focivilag/bl/20020917csoportallasok.htmlA Premiership állása/sport/focivilag/20021019apremiership.html

Ez utóbbi teljesítménynek Ferguson nagyon örül, előbbinek viszont már kevésbé, és leginkább az aggasztja, hogy a csapatnak mindössze három vérbeli csatára van: Solskjaer, Van Nistelrooy és Forlán. Előbbi kettő bármelyik együttesben stabil kezdő ember lenne, ám mostanában mindketten sérüléssel bajlódnak, Forlán pedig a Manchesternél eltöltött fél év alatt nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, ennyi idő alatt mindössze egy gólt ért el, azt is tizenegyesből. A tréner nem is titkolja, hogy a játékoskeretnek szüksége van egy új csatárra, a minap a klub hivatalos honlapján elismerte: januárban, amikor az átigazolási időszak elkezdődik, mindenképpen szeretne egy támadót szerződtetni. Sőt, még arra is utalt, hogy elképzelhető: olyan focistát vesznek, aki a BL-ben nem léphet majd pályára, mivel egy másik klubban ebben az idényben már szerepelt valamelyik európai klubkupában.

Manchester United Fan Clubhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=29162

Ez utóbbi kijelentés, na meg a MU eddigi transzferpolitikája alapján meglehetősen valószínű, hogy a Vörös Ördögök egy igazi nagy halat szeretnének szerződtetni. A nyár óta több világklasszis csatárral is kapcsolatba hozták a Manchestert: szóba került Diego Tristán vagy Andrij Sevcsenko leigazolása is. Jelen pillanatban nehéz lenne megjósolni, hogy e két lehetőség közül melyik a valószínűbb: a Milannak jelenleg Sevcsenko nélkül is nagyon megy, így elképzelhető, hogy a rossonerók könnyebben megválnak tőle, míg Tristán a Deporban általában csak csere, ráadásul a galíciai klub a nyáron igazolta le a fiatal Luquét, aki eddig alig kapott lehetőséget. Úgy látszik, az az eshetőség fel sem merült Fergusonban, hogy a tartalékok közül hívjon fel a csapatba egy fiatal tehetséget, pedig a huszadik életévét a minap betöltő Danny Nardiello a hírek nagy reménységnek számít, és a tartalékbajnokságban ontja a gólokat. Hiába, az az idő már lejárt, amikor Beckham, Giggs vagy Scholes tizenévesen is be tudta verekedni magát a MU-ba.