Társoldalunk:

Kenesei parádézott, csak ikszelt az MTK

Közepes iramú és színvonalú mérkőzésen az MTK nem tudta megismételni múlt heti jó játékát, a harcosan küzdő Videoton értékes pontot szerzett.

Videoton - MTK-Hungária 0-0
Székesfehérvár, 1000 néző
vezette: Kassai
Videoton: Milinte - Stanojevic, Pomper, Vilotic - Tímár, Tóth B., Monye (Némedi 76.), Vasas, Dvéri - Gajic (Róth 23.), Tóth N. (Korsós 63.)
MTK: Hajdu - Molnár Z., Komlósi, Elek, Smiljanic - Czvitkovics (Dragan 68.), Zavadszky, Jezdimirovic, Rednic - Illés, Ferenczi (Juhász 80.)
sárga lap: Dvéri (45.), Pomper (84.), illetve Jezdimirovic (77.)

Ezt a meccset láthatták a nézők - már ezt is illik megbecsülni manapság, főleg Fehérvárott, ahol két bajnokiról rekesztették ki a szurkolókat, előbb ligahatározat, majd ennek megváltoztatása után a rendőrség kifogásai miatt. Meglehet, az összes pozitívumot el is soroltuk, ami a találkozót illeti, már ha pozitívum egyáltalán a fizető nézők szempontjából, hogy láthatnak egy igazi, magyaros 0-0-át...

Az MTK a Dunaferr elleni, saját mércéje szerint is remekül sikerült gólparádét követően betlizett, hiszen igazából egyetlen olyan kombinatív, tetszetős támadást nem vezetett a Vidi kapujára, amilyet az újvárosiak ellen tucatszám láthattak a kék-fehér hívek. A hazaiak ezek után talán meg lehetne dicsérni zárt védekezésükért, de esetükben nehéz nem figyelembe venni, hogy sorozatban bizonyulnak gólképtelennek: most épp zsinórban harmadszor maradtak hoppon az ellenfél kapuja előtt.

Helyzet sem igen akadt: egy-egy távoli lövés, vagy kapusról kipattanó labda okozott csak izgalmat. Az első félidőben két fejesnél: Zavadszky, illetve Tóth Balázs kísérleténél jártak legközelebb a gólhoz a felek, de hiába próbálkoztak mindketten igen közelről, helyezni nem tudták a labdát. Szünet után kezdetben a Vidi volt "veszélyesebb", a legnagyobb lehetőséget mégis az MTK puskázta el. A 74. percben Molnár rutinosan átesett Monye lábán, ami után Illés kegyesebb volt a hazaiakhoz, mint a szigorúan tizenegyest ítélő Kassai játékvezető: lazán helyezett labdájával esélyt adott a jó irányba vetődő, és bravúrral védő Milintének. Aki, mellesleg, évek óta csak az MTK ellen védhet, mivel a Vidi első kapusa, Végh a speciális kölcsönadási szerződés miatt ilyenkor pihen.

Így aztán semmiképp sem az első számú, egyben elsőrangú cserét, Milinte Árpádot illeti a kritika a meccs végén, a többi pályára lépett kollégája ellenben "tett róla", hogy a szurkolók szemében ez is hasonlítson egy zártkapus meccshez: megint nem láttak semmit...

20. perc: Illés emelt át az ötös bal sarkáról a túloldalra, ahol a bevetődő Zavadszky öt méterről Milinte ölébe fejelte a labdát.

43. perc: Tóth Norbert csavarta balról a labdát a hosszú sarokra, Hajdu kiütötte, középre, a kaputól tíz méterre felugró Tóth Balázs fejére, ő azonban fölé fejelt.

49. perc: Tóth Norbert bal oldali beadása egy védő fejéről került Tóth Balázs elé, aki mellre vette a labdát, majd tizenegy méterről, tiszta helyzetben a jobb kapufa mellé lőtt.

74. perc: MTK-szöglet után Molnár kapta a labdát a tizenhatos jobb oldalán, egy csellel megindult Monye mellett, majd átesett a fehérvári védő lábán. Kassai tizenegyest ítélt, melyet Illés végzett el: jobb lábbal jobbra lőtt labdáját Milinte gyors vetődéssel kiütötte.

79. perc: Korsós indította Vasast, aki tizennyolc méterről nagy lövést küldött a kapu közepére, Hajduról kijött a labda, éppen Róth elé, ő azonban tiszta helyzetben a kiszolgáltatott kapus lábát találta el.

Somos Zoltán

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK