Társoldalunk:

Kenesei parádézott, csak ikszelt az MTK

Kemény, jó iramú mérkőzésen mindkét csapat védelme sokat hibázott. A vendégeket dicséri, hogy egyetlen percig sem adták fel, háromszor is egyenlítettek, így pontszerzésük megérdemelt. A mérkőzést követően Sumudicának kisebb összetűzése volt Komjáti Andrással, a Sopron trénerével.

Debrecen - Sopron 3-3 (1-0)
Debrecen, 4500  néző
vezette: Bede
Debrecen: Tomic - Bernáth (Dombi 46.), Máté (Kerekes 88.), Szekeres (Vincze 86.), Selymes - Kiss, Habi, Sándor, Böőr - Sumudica, Bajzát.
Sopron: Farkas - Fehér, Szabados, Horváth - Perger (Javrujan 83.), Csiszár (Komódi 79.), Somogyi, Pintér, Tóth I. - Tóth M. (Bausz 89.), Sira.
gól: Böőr (13.), Kiss (67. - 11-esből), Bajzát (73.), illetve Sira (59., 70.), Tóth M. (85.)
sárga lap: Sumudica (20.), Böőr (79.), illetve Csiszár (40.), Farkas (67.)

13. perc: a 200. NB I-es meccsét játszó Böőr tizenhét méterről, jobbal
nagy gólt lőtt a bal sarokba (1-0).

59. perc: Tóth Mihály kapott indítást a jobb oldalon, lövését Tomic csak kiütni tudta, a menteni igyekvő Mátéról Sirára, róla pedig a kapuba pattant a labda (1-1).

67. perc: Dombit buktatták a tizenhatoson belül, a tizenegyest Kiss a kapu jobb sarkába bombázta (2-1).

70. perc: Sira kapott jó indítást a jobb oldalon, maga mögött hagyta Mátét, majd tizennégy méterről a hosszú sarokba talált (2-2).

73. perc: az egymásra váró soproni védők között Bajzát szerzett labdát és tizenhárom méterről a kapu közepébe lőtt (3-2).

85. perc: Máté hibája után Tóth Mihály nyolc méterről egyenlített (3-3).

Eléggé feldúlt állapotban érkezett az összecsapás sajtótájékoztatójára Komjáti András, a vendég soproni együttes szakvezetője. Nem csapata játéka miatt volt ideges, hiszen a 3-3-as eredménnyel elégedett volt. "Soha nem szoktam az ellenfél játékosaival foglalkozni, de úgy érzem, a Debrecen román csatárának tette miatt most ezt kell tennem" - mondta felindultan a szakember. "A mérkőzés lefújása után Sumudica a játékoskijáróban fenyegetőleg ütésre emelte felém a kezét, kis híján tettleg bántalmazott, miközben engem és az egész magyar nemzetet elmondta mindenféle cigánynak. Mindezt visszautasítom és kikérem magamnak. Eddig a játékos a futballal foglalkozott, és eredményesen, jól szerepelt, továbbra is inkább a játékkal kellene törődnie."

Magáról a mérkőzésről egyébként azt mondta a szakember, hogy az első félidőben megilletődött volt a csapata, de szünet után bátran futballozott és a két gólt szerző Sira vezérletével tulajdonképpen győzelemmel felérő döntetlent harcolt ki a kitűnő erőkből álló Debrecen otthonában.

Botár László

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK