Társoldalunk:

Kenesei parádézott, csak ikszelt az MTK

Az első félidőben az Újpest két helyzetből két gólt szerzett, a kezdeményezőbb vendégek viszont csak két kapufáig jutottak. A szünet után is fölényben játszott a Dunaferr, de nem sikerült kiegyenlítenie. A hazaiak mérsékelt teljesítménnyel szerezték meg a három pontot.

Újpest - Dunaferr 2-1 (2-0)
Megyeri út, 2500 néző
vezette: Sápi
Újpest: Posza - Tamási, Léránt, Juhár - Poljakovic (Simek 59.), Kunzo, Korolovszky, Rósa H. (Farkas 75.), Tokody - Horváth F. (Sloncík 65.), Kovács Z.
Dunaferr: Bita - Salamon, Éger, Zováth, Kiss - Nikolov (Buzás 70.), Balaskó, Lengyel, Rósa D. - Sowunmi, Bükszegi (Alex 78.)
gól: Kovács Z. (6.), Tokody (34.), illetve Sowunmi (48.)
sárga lap: Kunzo (26.), Posza (45.), Tokody (93.), illetve Bita (7.), Éger (72.), Buzás (73.)

6. perc: Tokody cselezgetett a bal oldalon, majd élesen középre lőtte a labdát, Kovács Zoltán lefordult őrzőjéről, s öt méterről, ballal a kapu közepébe továbbított (1-0).

16. perc: Balaskó huszonöt méteres, nagy erejű szabadrúgása a felső kapufáról a gólvonalra, onnan pedig a mezőnybe vágódott.

34. perc: Poljakovic a tizenhatos jobb sarkáról ívelt a kapu elé, s a védők csak nézték, hogy a berobbanó Tokody öt méterről a léc alá bólint (2-0).

36. perc: egy hosszú átadásra együtt indult Sowunmi és az újpesti kapuvédő, a csatár érte el előbb a labdát, elrúgta Posza mellett, ezúttal azonban a jobb oldali kapufa hárított.

48. perc: egy szabadrúgást követően Kiss balról középre ívelt, Sowunmi a védők gyűrűjéből, hat méterről a kapuba fejelt (2-1).

65. perc: Simek futott el a jobbszélen, laposan középre gurított, az érkező Kovács Zoltán tizenkét méterről, óriási helyzetben a kapu fölé bombázott.

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK