Vágólapra másolva!
A Bayern München együttese meglehetősen rosszul áll a Bajnokok Ligájában, és bár a Bundesligában az első helyet foglalja el, a hét végén a csapat hazai pályán csak egy 3-3-as döntetlenre volt képes az újonc Hannover ellen. Utóbbi eredményben elsősorban a három bekapott gól zavarja Hitzfeldet, aki szeretne is frissíteni a védelmén, mégpedig a hírek szerint az olasz Fabio Macellarival. A tréner megbüntette Oliver Kahnt, mert golfozott és diszkózott meccs alatt.

A bajorok hátsó alakzata a Bundesligában eddig nem szuperált rosszul, a Bajnokok Ligájában viszont akadtak vele problémák: a Deportivo három gólt szerzett az Olimpiai-stadionban, és egyik Milan elleni találkozót sem sikerült két bekapott gól alatt megúszni. A hát végén aztán a német bajnokságban is kiütköztek a gondok: a Hannover ellen egy sajtóértékelések szerint a Bayern védelme leginkább egy átjáróházhoz hasonlított, a focisták mérgezett egérként szaladgáltak össze-vissza (legalábbis a Bild am Sonntag, enyhén bulváros beütésű napilap értékelésében ez állt). Való igaz, a müncheniek nem álltak a helyzet magaslatán, és különösen azután voltak bajban, hogy a jobbhátvéd Willy Sagnol megsérült, és le kellett cserélni. A helyére Pablo Thiam állt be, aki a transzferlistán szerepel, és ebben a szezonban csak elvétve kapott játéklehetőséget, ami meg is látszott a teljesítményén. A guineai futballista alaposan benne volt a Hannover második találatában, hiszen a saját tizenhatosán belül veszítette el a labdát. De nem lehetett büszke játékára a középhátvéd Robert Kovac sem, ő is rengeteget hibázott, és Sammy Kuffour is bizonytalanabb volt az átlagnál.

A Bundesliga állása és mesterlövészei/sport/focivilag/20021027abundesliga.html

Hitzfeld mester elméletben csak januárban igazolhat új védőt, hiszen az átigazolási időszak csak akkor kezdődik, ám könnyen lehetséges, hogy mégis sikerül előbb erősítenie, hiszen a csapat és szerződés nélküli futballisták most is igazolhatók. A Bayernnek pedig sikerült egy ilyen játékost találnia az olasz Fabio Macellari személyében. Macellarinak az elmúlt két szezonban nem volt sok szerencséje: a Lecce és a Cagliari volt játékosának 2000-ben sikerült megvalósítania nagy álmát, amikor is az Internazionaléba igazolt, ám Milánóban csak kevés játéklehetőséget kapott. Az előző szezont a Bolognában kezdte el, ám súlyos sérülése miatt itt is csak elvétve játszott. Szerződése elméletileg még két évig lett volna érvényben, ám mivel a tréner, Francesco Guidolin nem tart igényt rá, így az egyesület közös megegyezéssel a múlt héten felbontotta a kontraktust, és Macellari így szabadon igazolhatóvá vált.

A Serie A állása és mesterlövészei/sport/focivilag/20021027aserie.html

A lehetőségre természetesen több klub is felfigyelt, így a focistáért a Cagliari, a Rangers, a Newcastle United és a Birmingham City is bejelentkezett, ám a Bayern esetleges ajánlata valószínűleg mindegyiket "übereli" majd. Macellari elsősorban sokoldalúságával nyerte el Hitzfeld tetszését, hiszen középhátvédként, illetve szélsőhátvédként (ráadásul mindkét oldalon) is bevethető.