Társoldalunk:

Magath: Nagyon jók a Fradi csatárai

Felix Magath Seppo Eichkorn, a VfB Stuttgart két szakvezetője egyaránt úgy érzi, jó mérkőzés vár az együttesre a Ferencváros elleni UEFA-kupa mérkőzésen. Az [origo] a Stuttgarten Nachrichten munkatársainak segítségével bepillantást nyerhetett a német klub tervébe, s megismerhette a trénerek magyar együttesről alkotott véleményét.

Stuttgartból is érkeznek szurkolók
A VfB Stuttgart honlapján érdekes információkat lehetett találni arra vonatkozólag is, hogy a szurkolók mi módon utazhatnak majd el Budapestre, a találkozó színhelyére. A klub charterjáratot indított az UEFA-kupa találkozóra, amelyre a hírek szerint minden jegy elkelt. Egy ilyen tikett 199 euróba, azaz mintegy 50 ezer forintba került. Aki busszal vágott neki az útnak, az 90-110 euróból megúszta az utazást, attól függően, hogy a találkozó után egy-, illetve kétágyas szobát választott a szállodában.
Az elutazás előestéjén, kedden tartott sajtótájékoztatót a VfB Stuttgart labdarúgócsapata, ahol kiderült, a német csapat tizenkilenc fős kerettel vág neki a budapesti útnak. A hét végi, Cottbus elleni mérkőzéshez képest annyi változás történt, hogy dél-afrikai születésű Sean Dundee sérülés miatt kidőlt, a bolgár Krassimir Balakov viszont felépült.

"Azt hiszem, a hét végi 0-0 csütörtökön nem lesz elegendő. A legfontosabb dolognak azt tartom, hogy a játékosok egészségesek, szerencsére még Balakov is vállalni tudta az utazást, s talán a játékot is" - nyilatkozta Felix Magath vezetőedző. A tréner négy sérülttel nem számolhat, a már említett Dundee mellett ugyanis a vírusfertőzéssel kezelt kapus, Timo Hildebrand, a lágyéksérülését kezeltető Jens Todt és a húzódás miatt pihenő Thomas Schneider sem tarthat a gárdával. Kisebb gondot okozott, hogy Heiko Gerber pályára léphet-e, ám az UEFA végül úgy döntött, a gyógyuláshoz használt orvosság nem tartalmaz doppinglistás szert, így a labdarúgó is szerepelhet.

"Bizakodva megyünk Budapestre. Tudjuk, hogy a Ferencváros egy tradicionális klub, a legnagyobb és leghangosabb szurkolótáborral. Úgy hallottuk, telt ház lesz, ez is jelzi a találkozó értékét. A Ferencváros számára a bajnokság könnyebb, nekünk még a Bundesligában is komolyabb mérkőzéseink vannak, mint a magyaroknak. Ezért tűnnek fizikálisan is ennyire fittnek, emiatt vannak olyan jó erőállapotban. Viszont nagyon jók a csatárok, akik sokat tudnak futni, rengeteget dolgoznak, s teret hagynak a támadó középpályásnak. A csapat játékmestere, Lipcsei Péter nem a leggyorsabb, de nagyon jól lát a pályán, s kiváló indításai vannak. Ami még fontos lehet: ellenfelünk a találkozó utolsó percéig nagyon veszélyes, így óvatosnak kell lennünk. Valószínűleg egy csatárral fogunk támadni, s nem kettővel, mint tettük azt a Cottbus ellen. Sokat tanultunk abból a meccsből, kiderült, a kéttámadós játék nem feltétlenül eredményez több gólt. A széleken kell több akciót vezetnünk, s a kínálkozó lehetőségeket kíméletlenül ki kell használni" - értékelte az ellenfelet Magath.

Seppo Eichkorn, a csapat másodedzője a Videoton és a Siófok elleni összecsapáson tekintette meg a Fradit, s úgy véli, gyorsan kell játszania a Stuttgartnak. "Fel kell gyorsítanunk a tempót, s akkor kiderül, a Ferencváros le tudja-e ezt másolni. A két bajnokin, amit láttam, másodosztályú szintű csapatok ellen nyert a magyar gárda, ennek megfelelően ki is használt minden lehetőséget. Csakúgy, mint az előző körben a török Kocaelispor ellen."

Pincési László

KAPCSOLÓDÓ CIKK